October is coming

I´m still alive! Har haft en underbar sommar hemma i Malmö! Har även hälsat på underbara Göteborg och Barcelona! Jag är universums sämsta bloggerska. Men jag hoppas att ni förstår VARFÖR jag har bloggen.. Jag har bloggen för att kunna gå tillbaka i tiden och läsa om min tid i Gdansk när jag känner för det! Mitt pluggminne är relativt bra, men mitt privata minne försvinner för varje år som går haha, så jag måste påminna mig själv om vad som faktiskt hände under t.ex. utbildningens första år. Därför har jag bloggen! Sen så älskar jag självklart när ni finner inspiration och motivation i min blogg, och när ni ställer mig frågor! Sånt där gillar jag också. Men jag bloggar ju typ aldrig nuförtiden, så jag förstår varför både era kommentarer och besöks-siffror minskar!
Ska försöka bättra på mig!
 
På torsdag återvänder jag i alla fall till Gdansk igen. Det är dags att börja 4:e året på utbildningen! Det ska tydligen vara det "lugnaste" året, och vi kommer äntligen att börja med block-schema, vilket innebär att vi läser EN kurs i taget!!!! Inget mera "Dear Lord, jag har 10 saker att läsa inför imorgon, och två helt OLIKA prov nästa vecka". Nu kommer vi ha att EN sak att tänka på i taget.
Det kommer bli skönt.. tror jag i alla fall! Ska inte underskatta plugget heller, man vet ju aldrig! Många har ju sagt att de inte pluggar alls under 4:an, men come on.. klart att man måste plugga liksom. Så jag försöker att ta "chill-året" med en nypa salt sålänge :)
 
Praktiken nu i sommar tog plats på Kvinnokliniken i Malmö där jag fick vara på alla möjliga avdelningar; från BB och förlossningen till kirurgin. Fick hjälpa till med mycket mer än vad jag någonsin tidigare har fått göra, jag fick ta eget ansvar och göra mycket utan någons uppsyn, vilket kändes UNDERBART! Och det är otroligt hur mycket kunskaper jag faktiskt hade. Blev imponerad av mig själv ganska ofta för att vara helt ärlig haha. 3:e året på utbildningen har verkligen lärt oss en heeel del medicin!
Det var dock endast en praktikplats, så jag fick ingenting betalt, vilket var lite synd eftersom att jag verkligen kände att jag "jobbade" lite då och då. Och trots att jag hjälpte personalen MER ÄN GÄRNA, så hade det känts underbart att få betalt för det också. Men det gör ingenting! Så är det ibland! Alla på utbildningen kan inte få det lätt hela tiden, ibland måste vissa kriga lite extra för att få jobb, och särskilt vi i Polen som börjar vårt sommarlov en hel månad senare. I Sverige börjar sommarlovet nämligen i juni, och därför får svenska läkarstudenter oftast alla undersköterska-jobb som finns tillgängliga. När vi slutar en månad senare (i slutet av juni), så har de allra flesta redan anställt sina sommarvikarier, och dem som gärna anställer oss vill att vi börjar redan i juni vilket vi alltså inte kan göra.. Det var det som hände mig med flera arbetsplatser. De ville att jag skulle börja en hel månad innan vår skola ens var slut..
Men det fixar sig! Förhoppningsvis så lyckas jag få någon anställning nästa sommar! :D
 
Här kommer en fråga från er!
 
Från: A

- Skulle du kunna berätta vilka böcker du köpte inför andra året? vilka kan man strunta i? Använde du ngn BRS?

SVAR: Hej! I 2an köpte jag endast 3 böcker!
Physiology: Silverthorn Human Physiology (stor bok, ingen BRS!!!). 
Biochemistry: Lippincott´s Illustrated Biochemistry (BRS i jämförelse med den rekommenderade STORA boken som heter Harper´s)
Neuroscience: Basic Clinical Neuroscience (Young and Young är författarna tror jag) (detta är en BRS kan man säga)

There u go ! =D


RSS 2.0