Fredagen!

Hade parasitologi igår igen, och det gick bra ännu en gång. På första lektionen fick jag 15/16 på quizet, och igår fick jag 14/16. Man behöver samla ihop 48 poäng från sina 5 quiz, så jag behöver bara 19 poäng till! Ska försöka sätta lika bra resultat på fredag så att jag inte behöver plugga lika mycket parasitologi den veckan vi har biokemi!
.
hahah sour och jag somnade på Parasitologin!
.
Efter Parasitologi hade vi polska lektion. Vi fortsatte med våra doctor-patient dialoger.
Czy cos pana boli? Co pana boli? Jaki to ból? Czy moze pan pokazac gdzie pana boli?
Har börjat tröttna på frågorna nu, men jag vet att de är nödvändiga så.. ja.. haha. Polska is fuuuuun!
.
Efter polskan så hämtade Anton upp mig och Sour, vi körde till Lidl och handlade lite och därefter gick jag och Sour till Galeria Baltycka för att ta hand om några ärenden. MAFFIAAA!
Vi käkade först på BK, sen så hade Sour tid hos frisören kl 4. Hon klippte dig & jag somnade i soffan. Pinsamt? Ja väldigt. När jag somnade så var det fullt av folk därinne, men när jag vaknar upp så är Sour den enda som sitter i frisörstolarna. Så alla icke-arbetande frisörer stod och stirrade på mig. I alla fall.. När vi var klara där så gick vi runt o tittade lite i affärer:) Stressigt som vanligt, men roligt haha!
.
På kvällen stack vi till gocartbanan för att köra lite gocart. Jag körde dock inte haha. Hade gärna velat testa, fast fart och sådant är inte riktigt min grej. Men kanske nästa gång!
Just ja, det var Jag, Sour, Anton, Noor, Gulsah, Rawaz och Mado som var ute.
Vi stack till Café Ferber efteråt för en fika =). Det var gott att få dricka en god cappuchino för en gångs skull. Jag längtar tills jag åker till Malmö. Ska dricka cappuchino från Espresso House varje dag haha. Jag saknar goooooottt kaffe!
.
OJ! Glömde säga att jag hittade en massa gottisgrejer inne på Candy Shop på Baltycka! Det är en ny "butik" med godis och sådär. De hade en massa svenskt godis! Tyvärr så hade de inte lösgodis från karamellkungen, men det fanns ändå en massa annat gott :D
.
.
.
Och inne på Sephora hittade jag en massa parfym-present-boxar med jättegoda dofter! Jag som behövde ny parfym hade hamnat i himmelriket!!! Men jag köpte bara en box med Nina Ricci parfym+body lotion. Har alltid velat ha hennes doft, men jag har aldrig hittat den till ett normalt pris haha. 80 ml EdP kostade 365 zl, men jag köpte hela boxen för 275 zl! Trots att parfymen i boxen endast var 50 ml så kändes det värt det! Fick ju faktiskt en body lotion också:D Wieeee
.
Nu ska jag sätta igång med plugget.

Tisdag

Skönt att se att ni fortfarande finns kvar trots att jag inte hunnit blogga. Är ganska stressad just nu. Eller nej, inte just nu, men under denna perioden. December månad är en stress månad oavsett vilket år man går haha. Meeeen man får ta och acceptera det. Men ämnena börjar bli roligare o roligare nu, så det känns skitbra! :D
.
Har beställt Pasta Carbonara nu från Da Grasso.. mmmmmmmmmm. Beställde också en tonfisksallad, fast jag ska inte äta den idag. Vill bara smaka o testa hur den är. Har inte ätit polsk tonfisksallad förut haha.
.
Helt otroligt att jag ska hem om MINDRE ÄN 4 veckor! Vi har så mycket att göra fram tills dess, men skitsamma! Jag försöker se MALMÖ framför mig hahah.. då kommer jag orka plugga mig igenom de här 4 veckorna. Saknar min familj supermycket. Ska pussa ihjäl dem!!!!!
.
Nu måste jag försöka plugga lite på tom mage, annars förlorar jag alldeles för mycket tid genom att vänta på min food delivery.
.
Seee yaaa

Tack!

Anonym om Svar på tal:
Jag menade absolut inte så eller att vara en "hater". Tro mig, en hater är det sista jag är. Jag tycker det är sjukt inspirerande att plugga till läkare och ha mål i livet. Jag älskar människor med mål, tål inte människor som rycker på axlarna när de får frågan om vad de vill göra i livet. Du är otroligt duktig och kommer bli en utmärkt läkare. Det tror jag verkligen för du verkar brinna för det! Det enda jag menade är att om du fortsätter att skriva "så här mycket har jag pluggat idag och så här mycket har jag INTE för det är så svårt" (typ) så kommer du se negativt på det istället för positivt och när du ser tillbaka på din blogg kommer du bara se att du har klagat istället för att ge dig en klapp på axeln för allt du faktiskt HAR gjort! förstår du mig? eller låter det fel ännu en gång. Aja menade inget illa iaf. Lycka till med studierna och försök att ha en positiv inblick över ditt studerande, plugga så myvket du kan, du är inte mer än människa! och när du skriver i din blogg se det som en paus från ditt pluggande och ett sätt att ventilera och refklektera över hud duktig du är! nu låter jag som en psykolog så jag ska sluta nu! Kram!

SVAR: Tack för att du skrev igen, nu förstår jag precis hur du tänkte! Du har helt rätt, jag skriver ofta om mitt plugg o sådär.. men det finns inte mycket mer att skriva om haha. Det är trots allt "bloggens ämne". Du måste försöka tänka så. Jag skriver verkligen allt jag HAR gjort och allt jag inte har gjort. Det kanske låter som att jag blir negativ i dem studerna, men det stämmer inte! Och precis som du sa, bloggen är en plats för mig att ventilera och få skriva av mig. Och om jag då är missnöjd med dagens plugg eller känner mig utmattad så måste jag få skriva ner det. Bloggen är till för både mig och er, men ni måste försöka förstå varför jag skriver som jag gör.
Men jag ska faktiskt börja skriva lite mer positiva saker hädanefter, jag börjar tröttna på att hela tiden skriva om "dagens studier" haha. Det finns trots allt annat som jag kan skriva om, allt behöver inte handla om vad jag har pluggat under dagen. Så tack för din kommentar, verkligen! Jag behöver höra era åsikter, annars orkar jag inte fortsätta blogga, så enkelt är det haha.
Puss o kraaaaaam

Lördagen!

Oooooo är superstressad! Har knappt pluggat så får skylla mig själv haha.
Jag löser det på något sätt!
.
Igår var jag på Galeria Baltycka och shoppade lite! Det var superskönt, men jag kunde inte riktigt slappna av för jag hade liksom annat i tankarna.. Så det blev inte så mycket shopping =/. Hade heller inte så mycket tid så jag hann bara gå igenom 2-3 butiker :(.
Jag köpte dock 3 baslinnen från Cubus, en body butter från The Body Shop (en ny bär-doft!!), nya gummisnoddar till håret, underkläder (loveeeeee it), ett fint festlinne, and thats it.
Ska försöka åka dit i helgen igen och handla lite mer! Behöver ett par vinterskor och ett par svarta vanliga HÖGA pumps. Har hittat jättemånga snygga skor på internet men jag kan ju såklart inte beställa dem till Polen, och om jag beställer dem till Sverige så kommer det bli kaos om skorna INTE skulle passa.  Jag åker ju inte hem förrän om 4 veckor så det är nog för sent att skicka tillbaka skor då..
Hoppas jag hittar fina här!!
Måste dessutom köpa nya nagellack och ett par snygga svarta jeans.
Oj vad jag babblar på om kläder.
.
Efter att jag hade shoppat igår så handlade jag en massa mat på Lidl, och därifrån åkte jag hem! Hann bara vara hemma 1 timme innan jag och tjejerna skulle hem till Mariam! Vi hade en liten tjejkväll där med cupcakes och roliga spel, och efter 2 timmar gick vi på bio och såg Breaking Dawn!!!! Gillade filmen jättemycket men blev samtidigt lite besviken. Inget speciellt hände liksom. Hon var bara gravid hela tiden. Fast jag gillade den ändå (pga Jakob:D).
Glömde kameran hemma så kunde tyvärr inte ta några bilder alls :(:(
.
Nu måste jag försöka plugga lite! Pusssssss

Godnatt på er!

Har städat heeeeeela rummet, diskat, plattat mitt hår, lagat mat och därefter diskat IGEN! Blev färdig med allt vid 8-tiden så jag har chillat sen dess =). Borde egentligen ha läst ett kapitel i biokemi men det tänker jag göra NU istället! Ska INTE skjuta upp mer plugg!
.
IMORGON ska jag till Baltycka och shoppa :D. Har sett fram emot det jättelänge så det kommer säkert bli kass shopping bara för det hahaha. Nej men seriöst, jag behöver en massa grejer så jag MÅSTE hitta allt imorgon annars blir jag ledsen i ögat.
.
På kvällen ska ett stort gäng tjejer hem till Miriam för att myspysa, och därefter ska vi alla på bio och se Twilight filmen :D:D Girls night out!
Så det blir inte mycket plugg imorgon! Ska försöka plugga 2-3 timmar innan jag går till Baltycka så att jag inte mår förjävligt. Det får bli en heeeeldag med plugg på söndag =)
.
Har förresten gjort chokladbollar ikväll.. det går så jävla snabbt att göra dem, så jag kunde inte motstå frestelsen :(. Gjorde chokladbollar förra helgen också.. fast då gjorde jag DUBBELSATS! Detta är inte bra för mig..
.
.

.
.

.
PS: Till alla er som gjorde anatomi tentan, SJUKT BRA JOBBAT! Hoppas att ni alla får ett bra resultat, och även om ni inte skulle få det: CHILLA! Det är ert första prov! =) Det är nu man har råd att göra en massa misstag, ni kommer lära er teknikerna längre fram, believe me. Everything is a process.

Vilket bra stöd jag har!

Anonym om Svar på tal:

hej, jag tycker att din blogg är underbra, och du är inte alls så negativ som denna anonyma personen beskriver, jag läser din blogg varje dag, och tycker du e mkt positiv för att VARA en läkarstudent :), du hittar på grejer, pluggar och beskriver allt så bra, lyssna inte på såna kommentarer, din blogg hade inte kunnat vara bättre :)

SVAR: Du gjorde hela min kväll! Tack så hemskt mycket!

Anonym om Svar på tal:

Vad klagar människan på?! Det handlar inte om lärarlinjen! Det handlar om dålig planering från programansvariga . . . En människa kan inte lära sig hur mycket som helst under en så kort period. Vilken jävla hater!

SVAR: Du beskrev personen otroligt bra = hater!

 


Svar på tal

Anonym om Ursäkta mina agressioner:

Du har valt läkarlinjen själv. Sluta klaga, kan du inte skriva lite roligare saker på din blogg och ge folk som vill bli läkare inspiration?! Menar inget illa, men det är inte så kul att varje gång besöka din blogg och höra "så svårt, så tråkigt". Alla förstår att det är SVÅRT, det är därför alla inte väljer att bli läkare heller. Men du får se det positiva ur allting o inte bara klaga..kram!

.

SVAR: Jag vet att du inte menar illa, men jag är ledsen för att det är tråkigt för dig att läsa om mina jobbiga dagar och mitt hårda plugg. Min blogg handlar om verkligheten i Gdansk. Jag skriver att plugget är skittufft eftersom att det ÄR skittufft. Och jag skriver att jag hatar tidiga morgnar eftersom att jag HATAR TIDIGA MORGNAR. Tidiga morgnar gör att jag blir trött under dagen = mindre fokuserat plugg. Det är sanningen, det är inte negativitet. Du måste försöka skilja på de två sakerna. Jag kunde inte vara MER nöjd över mitt val att komma hit. Trots att jag nästan dör av stress och hatar mitt schema ibland så är jag så jävla glad över att vara här. Jag hade gärna tagit emot mer stress, sålänge jag får vara här och uppfylla min dröm. Allt kommer ändå vara värt det i slutändan. Försök att läsa mellan raderna, och läs kanske mina tidigare inlägg (då jag inte hade lika mycket plugg).

Jag vet inte ifall du är intresserad av läkaryrket eller inte, men om du hade varit läkarstudent så hade du varit exakt likadan som mig. Man är inte alltid positiv när man är under press, oavsett om man valt det själv eller inte. Och jag vet att ni inte vill läsa om min stress varje dag, men jag kan inte hitta på positiva saker när jag faktiskt mår dåligt/är stressad under skrivandet. Och de positiva studerna som jag faktiskt HAR visas kanske inte alltid i bloggen, så jag ska bättra på det och verkligen visa er att läkarplugget faktiskt är skitkul även när man är stressad.

Innan jag läste denna kommentaren så hade jag faktiskt tänkt skriva ett inlägg om min underbara dag och även ett litet meddelande till alla er 1or som skrivit er första anatomi tenta. Men detta gör jag EFTER att jag städat mitt rum!

Tack för din åsikt =)


Ursäkta mina agressioner

FÖRLÅT! Har inte hunnit blogga ännu!
Jag HATAR parasitologi. Parasitologi är en kurs som man bara har 5 gånger (1 gång i veckan = 5 veckor). Fast för att få komma till slutprovet som är i januari så måste man klara quizen som man har varje lektion. VILKET BETYDER att man måste plugga till det jävla ämnet.
Ämnet är skitintressant, och pluggmaterialet finns på extranet (tack o lov). Men det tar sån tiiiiiiiid från allt annat. Jag har parasitologi på fredagar och måste därför börja plugga på onsdagen innan.
Och alla studenter har inte kursen samtidigt. Några grupper hade det när vi började skolan i oktober, och nu när de är färdiga så är det vår tur. Jag önskar fan att jag hade det när skolan började, för då hade vi i alla fall "lättare" plugg. Nu har vi så jäääävla mycket grejer att göra och det har såklart blivit svårare.. Min första parasitologilektion är imorgon och sista lektionen är den 16 dec, vilket betyder att jag har parasitologi under denna hemska period då jag ÄVEN HAR nästa biokemi & physiotenta. Skjut mig snälla.
Kunde inte alla haft kursen samtidigt åtminstone? Så att jag slipper ha ångest över att ALLA andra sitter med physio & biokemi medans jag sitter och pluggar parasitologi.
Inte nog med det. Kursen är i GDYNIA vilket är en helt annan stad. Jag börjar 8 imorgon vilket betyder att vi måste köra härifrån kl 7. Lektionen är från 8-12 och även om vi aldrig behöver vara där fram till 12 så SUGER SCHEMAT. Fan alltså..

tired az hell

Jag är helt slutkörd. Orkar inte plugga mer just nu..
Hade immunologi prov idag, fick 12,5 av 15 vilket jag är väldigt nöjd med. 3 dagars plugg gav mig ett rättvist resultat. Fast jag trodde att jag skulle få 13,5 när jag gick från provet vilket betyder att jag har valt något alternativ mer/mindre på en multiple-choice fråga. Hatar sådana frågor. Man får liksom FEL om man har valt 2 rätta alternativ på en fråga när 3 alternativ är rätt. Eller tvärtom: Man kanske väljer 3 alternativ som är rätt trots att bara 2 av dem är rätt.
ANYWAY! Exemption gränsen ligger på 85% i snitt på alla 3 prov (och jag fick 83% idag). Det betyder att jag måste sätta ungefär lika högt på de resterande 2 proven. SKITBRA att nästa prov är på samma dag som vår nästa biokemitenta.. Det kommer ju verkligen att gå bra..
.
.
Har haft en lång dag. Varit i skolan från 8-17. Hade en 2 timmars håltimma från 13-15 och då hann jag komma hem och diska, damma, duscha och plugga 40 minuter. Stress stress stress. Jag kom hem kl 5, chillade & skypeade en stund. Sen lagade jag mat. Sen kom Gulsah & Sour in och satt här en timme. Och nu sitter jag med physion. Måste hinna klart innan kl 12. Borde egentligen bara skita i det och gå och lägga mig, för min fokus är långt borta i tjotahaiti.
.
.
Svarar på den där frågan imorgon! Promise =D (om jag inte dör)

Fråga!

Hej Z !
Jag har prov på tisdag och hinner inte ge dig ett BRA svar just nu! I´ll be back on tuesday! Så titta in här då ! =)))) PUSS

Sushi night

Det har gått HELT OK med plugget. Man märker verkligen att man pluggar mer diciplinerat när det gäller physio och biokemi haha. Har inte alls varit så seriös med immunologin, så jag måste verkligen plugga mer intensivt fr.o.m. imorgon!!!
.
.
Har varit och ätit sushi med några vänner ikväll! Det var supergott! Vi beställde in en sån där stoooor båt med 68 bitar, och jag gillade inte alla sushi-sorter som fanns på båten så det var lite synd. Kunde inte äta så mycket.. Nästa gång måste jag beställa något som jag kan äta mer utav! Men det var jättekul att testa något nytt :D Man måste ju testa olika sorter för att veta vad man gillar!
.
.
.

Hälsning från bunkern

Sitter i bunkern o plugga immunology. I detta ämne ska man BARA plugga på seminars som redan finns uppe på extranet. Informationen där räcker tydligen gott o väl. Well, we´ll see about that! hahah.
.
Skönt med lite omväxling dock. Hade blivit så trött på biokemi boken..
But it´s not over yet.. Vi har typ 4 kapitel att ta igen i biokemin så jag måste försöka läsa dem samtidigt som jag gör immunologi. Skönt att vi är helt lediga imorgon i alla fall, det blir en låååånghelg :D WIE
.
.
Fadia, du är bästttt! Du använder Grossen till Upper&Lower limb. Alla andra här i bunkern sitter med Clinically och jag tycker lite synd om dem.. Är väldigt sugen på att bara STÄLLA MIG UPP på bordet och säga: EVERYBODY PUT THE CLINICALLY DOWN! hahaha.
:D:D
You´re gonna rock anatomy!

Det gick inte..

Kunde inte fokusera ÖVERHUVUDTAGET. Det är fööööör måååånga namn att ta in på några timmar. Jag tar neuron en annan gång.. :(

To shop or not to shop?

Funderar på att dra till Galeria Baltycka imorgon och shoppa liteeeee! Behöver en massa grejer!
.
Jag har ju bara en lektion från 10.45-12.15, sen slutar jag..
.
YES, I WILL DO THAT
.
Haha, sitter o tittar på ett VÄNNER avsnitt, den med Cheesecake. Älskar när Chandler & Rachel tappar cheesecaken på marken och Joey kommer fram och sätter sig och tar fram gaffeln ur jackfickan och säger "So.. what are we having?"

Helt sluuuut gott folk

hahah fick ett litet meddelande från Noor när jag kom ner till bunkern för någon dag sedan! Vi har varit där från morgon-kväll de senaste dagarna.. usch usch. Är så trött på det rummet, men tyvärr så är det en mycket bra plats för mig! Får skitmycket gjort när jag sitter där. Man pluggar ju hela tiden liksom..

Fadia om Busy busy:
Lycka till ajnaz, klarade du anatomin så klarar du detta med! :

SVAR:
Åh tack söte :D Vad gulligt av dig!

 

Provet idag gick helt OK. Jag kunde väldigt många frågor, och vissa frågor kunde jag bara sisådär. Det var sammanlagt 18 frågor varav 6 var "open questions" där man kan få 3 poäng per fråga. Och jag kunde alla utom en. Fast jag har gjort några slarvfel på vissa, så jag får förmodligen inte full pott på alla frågor ändå. Men det är mer än okej!!! Sålänge jag får 60% så blir jag supernöjd. Jag hoppas verkligen att jag får det, annars blir jag lack..

Det är dock en tröst att veta att jag har pluggat hårt, så även om det inte går så bra på provet så har jag gjort mitt bästa. Ska göra mitt allra bästa under hela året så att jag underlättar för mig själv på final exam!

.
.
Jag åkte o handlade mat DIREKT efter provet! Jag hade inte handlat på 2 och en halv vecka, så ni kan ju tänka er vad jag hade/inte hade i kylen haha. Så det var skönt som fan att vara i mataffären.. Nu har jag åtminstone mat fram tills mitten på nästa vecka.
.
.
Efter att jag kom hem så städade jag rummet, fast jag skippade dammsugaren & moppen! Tar det i helgen istället =).
.
.
Seeeeeeen så har jag duschat, torkat håret, plattat håret, OCH lagat lite mat. Så nu är jag redo att sätta igång med lite neuroscience. Jag är egentligen fullkomligt utmattad och vill verkligen ta en "day off", men jag har exercise imorgon så jag vill gärna vara förberedd. Neuroscience är ju ett sånt ämne som man knappt lägger ner tid på, för man har inga test/prov förrän final exam i januari.. Så jag måste ta de här chanserna att plugga neuro, även om jag är helt slut i skallen..

Busy busy

Jag återkommer på TISDAG kväll! Har fullt upp med biokemi fram tills dess. Ni som bor i dorm 3 hittar mig i bunkern haha.
.
Puss på rumpan.

..

Måste.. börja.. plugga.. snart.. men.. jag.. orkar.. inte..
.
.
.
.

Hemsk natt

My day is officially ruined.
.
Fick en ångestattack inatt, vet inte varför. Jag la mig i sängen för att sova men blev helt stel i alla muskler och började småskaka osv. Skithemskt.. hatar att vara ensam när sådant händer.
Tog upp en vanlig skönlitteraturbok och försökte läsa några sidor i den bara för att lugna ner mig, och det funkade tack o lov. Fast jag somnade inte förrän vid 2-tiden antar jag..
.
.
Kommer vara skiiiiit trött idag.. måste nog ta en power nap när jag kommer hem vid lunch.
.
.
See ya

En massa på gång

Plugget idag har gått bra!
Vi har 4 kapitel till Biokemi tentan på tisdag, så jag tar ett kapitel om dagen! Idag tog jag det första och lättaste (= DNA och sånt dära). Förhoppningsvis blir jag färdig på fredag kväll så att jag kan börja "repetera" på lördag.
Problemet är att det svåraste kapitlet är det sista, och det är den jag ska ta på fredag. Jag har redan läst det 1 gång förut, och jag fattade inte ett piss, så jag borde egentligen börjat med det kapitlet idag. Men jag tror det är bäst att börja från början och lära sig allt successivt, så att jag "bara" har det sista kapitlet att oroa mig för. Haha.
.
.
.
Det är ganska mycket prov framöver. Såhär ser det ut:
Tis 8 nov = Biokemi tenta
Mån 14 nov = Polska prov
Tis 15 nov = Immunology (första "tentan")
Fre 18 nov = Första parasitologi lektionen där man även har test varje lektion.
.
.
Vi är lediga från skolan fredagen den 11e nov, så jag vill jättegärna åka hem till Malmö då.. Problemet är bara att jag har Immunologi provet på tisdagen efter helgen. Även om alla säger att provet är skitlätt och att det är jättelätt att få Exemption i ämnet så måste jag plugga en hel del inför det. Så om jag ska åka hem så krävs det att jag pluggar immunologi DIREKT efter att biokemin är över, så att jag kan åka hem över helgen med ett gott samvete.
.
.
Måste upp kl 7 imorgon bitti, ska gå och titta på mitt Physiologiprov kl 8.
Dags att sova! Måste orka plugga imorgon..
Puss på er!
.
.
Jag vet att ni finns därute, varför kommenterar ni inte?!

RSS 2.0