Första tentan avklarad

Tjosan under trosan!
.
Jag var på Halloween fest på Medyk i lördags, det var skittråkigt mot slutet men början var helt okej då vi träffade alla utklädda vänner etc.
.
.
.
Igår var det en heldag med plugg, för vi hade tenta i Physiologi idag.
.
Jag var inte alls nervös när jag gick till provet i morse, för EN gångs skull. Jag kände verkligen att jag kunde det, eller att jag åtminstone kunde tillräckligt för att pass:a (minst 60% rätt).
Provet bestod av 50 frågor där mellan 10-15 frågor var gamla. Alla hade det gamla provet, vissa pluggade stenhårt på det medans andra tittade på det lite smått. Jag låg där mitt emellan. Jag la ner en timme på ca 45 gamla frågor. Vissa av dem fastnade i skallen, medans andra försvann.
Anyway. Jag fick 68%! I vanliga fall så hade jag varit suuuuuupernöjd, och jag är inte missnöjd nu heller!! Fast majoriteten av oss fick mellan 80-90%! Så jag känner mig lite kass när jag ser att väldigt många fick högre!
Jag bara hoppas att 60% av mina rätt är av EGEN kunskap. Och de flesta av de gamla frågorna KUNDE jag ändå redan, så det var inte så att jag "memoriserade" svaren, utan jag hade svarat rätt ändå.
På onsdag ska jag iväg o kolla på mitt prov och se vad jag gjorde för fel, och förhoppningsvis så har jag 60% rätt på frågor som jag kunde själv. Vi får se!
Resultaten under året spelar egentligen endast roll för en själv. Högre resultat bekräftar bara att du kan din grej! Men allt handlar trots allt om slutprovet. Även om jag skulle få 50% på dagens prov så vet jag att jag förstått det mesta av denna första del av Physiology, och det är det viktigaste.
.
.
.
.
Har storstädat heeeela rummet idag, så himla underbart!
Nu ska jag njuta av mina 2 sista timmar av min "lediga" dag. Imorgon börjar råplugget till biokemi tentan på tisdag!
.
.
.
Fina Noor fick medverka i bilderna på rummet efter storstädningen :D

Scary evening

Haft en supertrevlig kväll!
Det blev bio med Sour, Anton, Mado och Roberto. Vi såg Paranormal Activity 3. Ångrar att jag såg den..
Efter bion gick vi och fikade på ett ställe i stan, supertrevligt!

Friday!

Det är roligare att ta bilder med en Mac-dator =D
.
Varit ledig hela dagen, men jag har knappt pluggat något.. Har polska om en halvtimme sen slutar jag för dagen.
Måste dock komma hem och plugga hela kvällen fram tills vi ska på bio 21.45. Wieeeee

dags för föda

Håller på att värma min mat nu! Måste hinna äta innan kl halv 7 annars blir jag arg på mig själv! Måste vara tillbaka i bunkern halv 7.
.
.
.
.
Imorgon ska jag på bio med några andra, vi ska se Paranormal Activity 3! Jag kommer förmodligen skita på mig (ursäkta språket), men det är kul att bli rädd! Har dock inte sett 2an så jag hoppas att det inte kommer spela någon roll!
.
.
Puss på rumpan

Thai inspirerat minsann

Hade bara en lektion idag, från 10.45-12.15, skönt!
.
Har suttit i bunkern från att jag kom hem fram till halv 7 tiden. Läste heeeela kapitel 8 i physion, det största kapitlet inför provet, 40 jävla sidor. Ju mer jag läser, desto mer förvirrad blir jag. Fast jag måste erkänna att det kändes bra att läsa ett kapitel där man redan kan typ 80%. Behövde bara markera några meningar här o där. Frågan är när jag ska få tid att reptera allt jag markerat? Får försöka bli klar med alla kapitel fram till på lördag, så att jag har hela söndagen till att kolla igenom alla mina markeringar.
.
.
.
Lagade mat direkt efter plugget, det blev en kycklinggryta som jag har LÄNGTAT efter att göra!! Har inte ätit "riktig" mat på 2 veckor känns det som..
.
Det blev fantastiskt gott! Helt klart lyckat.
.
TILLAGNING:
Stekte kycklingen i kycklingkrydda & citronpeppar.
När kycklingen var färdig så hällde jag över kokosmjölk och en klick grön currypasta. Tog även med en liten klick av Sambal Oelek som jag tog med från Sverige. Det är någon stark grej. Mums.
När det hade puttrat i några minuter så hällde jag över konserverade bambuskott och vattenkastanjer. UNDERBART!
.
Jag åt för mycket.
.
Gjorde ganska mycket mat, så nu har jag mums-mat imorgon också =))))))))
.
Nu har jag dessutom diskat allting. Härligt. Tänkte ta och gå igenom en till lecture i biokemi, sen ska jag fortsätta med physion fram tills jag går och lägger mig.
SOVGOTT

det doftar underbart!

Det har varit en lååång dag. Hade lektioner från 8-12 ungefär, och därefter håltimme fram till kl 15.00.
.
På håltimmen skulle jag egentligen sova, men jag fick ångest så jag satte mig och pluggade istället fram till föreläsningen kl 15.00.
Vi hade Neuroscience lecture kl 15, och i vanliga fall så fattar jag NOLL av ämnet med tanke på att vi knappt pluggar till det. Men idag så var föreläsningen SKITBRA! Ah älskar vår föreläsare (samma föreläsare som i Anatomi).
.
Idag var ämnet Limbic system vilket är ett stort och jätteviktigt område, så det var skönt att ha lärt sig en del om det. Vi fick se en massa användbara bilder osv, och det brukar man inte alltid få se på en föreläsning.
.
De flesta brukar inte gå på physio eller biokemi föreläsningar, för vi pluggar ju ändå de ämnena hemma även om vi inte går på föreläsningen. Men neuroscience är ett ämne som ingen lägger ner tid på just nu (okej, nästan ingen), så det känns MER än rättvist att lägga 2 timmar i veckan på den föreläsningen. Då lär jag mig åtminstone lite neuro varje vecka =).
.
När jag kom hem vid 5 så satte jag igång med att dammsuga, och därefter moppade jag golvet. Jag dammade hela rummet i helgen, men jag orkade inte dammsuga, så det fick jag ta idag istället. Hade inte dammsugit på 2 veckor.. hehehehehe. Nu doftar mitt rum blommor! På riktigt alltså =) WIIIIEEEE
.
Nu ska jag gå igenom de sista biokemi slides:en på en av föreläsningarna. Sen ska jag plugga neuroscience tills jag KAN det vi har till morgondagens exercise. Resten av kvällen går till physio. Vi har första tentan på måndag. HJÄLPPPPP

oj vad jag babblar

Mmmm.. Idag gjorde jag och Sour broccolisoppa! Det blev supergott. Fast förra gången jag lagade det så blev det lite godare. Eller nja, det blev lika gott. Fast soppan blev vattnigare denna gången. Kan det vara för att jag glömde ha i en matsked mjöl? Hm..
.
Efter biokemitentan den 8 nov ska jag minsann gå och shoppa! SAMMA DAG! JA för det ska jag.
Jag är sugen på underklädesshopping! Ah.. älskar underkläder. Anyway. Sen så har jag redan ett par vinterstövlar och ett par ankel-stövletter som jag brukar ha innan snön kommer. Men jag vill ha något i "kil-klack"-stilen, trots att jag förmodligen kommer halka och skada mig med sådana skor. Eller vet ni vad, jag kommer halka o skada mig oavsett vilka skor jag har på mig, thats just who I am.
.
Sen så vill jag dessutom köpa en parfym. Jag äger typ 5 parfymer där 3 av dem luktar lösgodis (de är alltså inte användbara), så jag behöver köpa en ny parfym!! Mina 2 andra flaskor är snart slut och jag har inte köpt någon av dem själv (de är presenter), så jag MÅSTE verkligen gå och välja en egen doft.
.
.
.
Har redan läst physion idag, så nu vill jag göra något annat. Tänkte att jag skulle klicka mig igenom den första biokemi-lecturen! Jag måste göra något vettigt..
.
Puss på rumpan!

Chairs, and some more chairs

En helt tom bunker. Det är inte ofta det händer. Men det är skönt som fan.
Detta var i onsdags förmiddag. När alla andra var på biblan så satt jag här och njöt.

in this moment

Just nu! Eller nja, för 5 minuter sen! Höhö
Visst ser jag ut som en söt och vit iransk nörd idag =)
.
.
.
Biochemistry is calling my name.. "Ajnaaaaaaaaz, future Dr. Afrasiaaaaaaaabi, reeeeeeaaaaad meee, reeeeeaaaad me nooooooooow"
.
.
En sak att se fram emot när det kommer till 2a året: Biokemi proven krockar ALDRIG med Physioproven.
.
.
PS: Det är roligt att se att jag har ungefär lika många besökare som jag hade i sommar! Jag trodde att de flesta hade glömt bort mig när de flyttade till Gdansk! Hihi. Vilka är ni? Eller jag vet att ni inte kommer säga vilka ni är. Men ändå. Jag blir så nyfiken =)
.
.
En till PS: Jag ska försöka blogga en gång per dag hädanefter. Jag har ju faktiskt tid till det. Jag sitter ju inte och pluggar 24/7. Jag är bara lat när det kommer till bloggandet.. I´ll try my best =)

Thumbs up for life


.
.
.
.
.
.
.
.
.
Vet fortfarande inte varför mina avlånga bilder inte visas på rätt sätt.. Varför ligger de alltid ner?

Wooooooooooord

Hej allesammans! Lite kortfattat om de senaste dagarna.. eller veckorna? När skrev jag sist? haha
.
Skolan har varit helt okej. Jag är satisfied med mitt schema, veckorna har inte kört slut på mig ÄN. Men jag antar att det kommer göra det när jag väl har supermycket att plugga..
Förra veckan kunde jag inte alls plugga bra. Jag hade extreeeeemt svårt för att sätta mig ner, så det blev inte mer än 2-3 timmars plugg per dag. Och förra söndagen (som var fullproppad med plugg-planer) blev förstörd pga att min bror ringde på morgonen och berättade att min älskade morbror har gått bort. Det kom som en rejäl chock.. Så det har varit lite svårt att fokusera i veckan. Och varje gång jag ÄR fokuserad så får jag skuldkänslor för att jag inte tänker på min mamma och min morbror.. Men vad ska jag göra? Trots att jag inte var så jättenära min morbror så är jag helt förkrossad över bortgången. Jag älskar honom och han var så underbar mot hela min familj. Och det gör ont i hjärtat när jag tänker på all smärta mamma går genom. Men hon är i Iran, och jag är här utan någon familj överhuvudtaget. Jag måste försöka göra det bästa utav situationen och åtminstone göra någon nytta. Och det enda jag kan göra är att plugga. Men det känns ändå fel.
Okej men nu räcker det.. Orkar inte göra mig själv upprörd över detta igen. Världen är så extremt orättvis.
.
Denna veckan har i alla fall gått mycket bättre än förra, pluggmässigt åtminstone. Och jag hoppas att det fortsätter så, för jag har lite grejer att ta igen som jag tänkte ta i helgen! Vill börja nästa skolvecka med gott samvete.
.
Vad har mer hänt..
.
Jo jag har blivit förkyld. Det är absolut ingen big deal. Men det är en big deal för mig som nästan aldrig blir sjuk.
Jag blev inte ens SNUVIG heeeela förra vintern, kan ni tänka er? Från typ nov-mars blev jag inte förkyld. Men sen måste jag påminna mig själv om att förkylning är ett virus och inte något man får av bara "kyla". Kommer ni ihåg när man var mindre (eller i mitt fall; ÄN IDAG) och mamma alltid sa "ta på dig halsduken annars blir du förkyld". De trodde att bara för att halsen är blottad så blir man förkyld. Haha. Så himla gulliga. Älskar min mamma.
.
Nu ska jag försöka göra något vettigt. Orkar inte läsa någon bok, så jag tänkte ligga här med datorn och läsa lite lectures istället. Måste ändå titta på dem förr eller senare..
Fram tills Parasitologin börjar om en månad (kursen består av 5 lektioner) så är jag ledig fram till kl. 13 på fredagar. Och vad gör jag då? Jo.. jag sover såklart. Även om jag vet att jag kan gå upp kl 9 för att plugga 3 timmar så ligger jag kvar i sängen. Vart försvann diciplinen som jag hade till sluttenta-perioden!? Jag brukade för fan gå upp kl 8 och plugga fram till 23.00.
.
Puss på er allesammans.
I fredags. Först blev det middag med tjejerna på Mon Balzac och därefter hem för lite vin=)
Detta vill jag ha just nu. Jag gör de dödligaste räkmackorna.. MmMmMmmmmm

Pluggish ångestish

Har pluggat skitdåligt denna veckan. Förra veckan (som var den första skolveckan) gick mycket bättre!
Usch. Måste ta mig i kragen i helgen.
.
Lördag = Biokemi. Läsa om kap. 29 & 30 och verkligen förstå allt.
Söndag = Physiology. Läsa kap. 11 inför måndagens lecture och tisdagens seminar.
Resten av pluggtiden i helgen ska gå till neuroscience!
Jag vet att jag inte ska underskatta neuro, och det gör jag inte! Men alltså.. fan.. all min tid går ändå till de andra ämnena!
.. Sen måste jag såklart plugga lite immunology också.. Får inte glömma immunologyyyyy! JAG MÅSTE FÅ EXEMPTION.
Lite ironiskt ändå. Det enda kapitlet i Histology som jag OGILLADE starkt av hela mitt hjärta var just "Lymphoid system". Och immunologin är en fortsättning på det, i alla fall nu i början. Hur glad tror ni att jag är just nu? Nja, inte så jätteglad.

RSS 2.0