-



Per aspera ad astra

- Through difficulties to the stars

stressssss



Jag har så mycket att göra denna veckan. Vi har ett stort prov den 4e december och 5 dagar därefter har vi nästa anatomiprov. Jag mår inte bra. Det sjuka är att vi har såååå mycket att göra men om exakt 4 veckor är allt över. 4 veckor kommer gå skitsnabbt ju! Skumt. 
Men detta ska jag klara! Jag visste att det skulle bli såhär förr eller senare..

Har inte ens pluggat idag. Jag har varit på Galeria Baltycka sen kl 2 med Sour, Gulsah, Anton och Morad. Vi åt mat och därefter gick vi runt en kort stund innan vi handlade mat för veckan.
Roligt hade vi i alla fall, men jag har missat ett par pluggtimmar..
Och ikväll ska alla på bio för att se Harry Potter och jag MÅSTE se den annars kommer jag bara må sämre. Haha. Så nu måste jag ta tag i plugget!

PUSS på er

Eid fest i tisdags



I tisdags var det Eid-fest här på vårt dorm! Hade så himla kul! Alla samlades och dansade och umgicks och åt osv.
Alla bidrog med 20 zl var så att de äldre eleverna kunde köpa alla matvaror och laga en maaaaaasssa mat och efterrätter. Det var sååå skönt att få äta lite "blatte-mat" hahah. Supergott var det!
Vi var i korridoren längst ner här i vårt studenthus, där de flesta av festarrangörerna bor (det låter jättekonstigt att säga "festarrangör" hahah). Så vi åt maten i korridoren och efter att alla hade ätit så öppnade Moman, Aladdin och Farhan sina rum så att alla kunde gå in och sätta sig i olika rum. Farhan hade satt igång sin vattenpipa så vi blev superglada haha. Men mot slutet av kvällen var vi mest inne på Aladdins rum, för där spelades arabisk musik, wiiiiiiiieee!
Galet!

En dag på Baltycka

Varit på Galeria Baltycka från typ halv 12 idag till kl halv 5.. fyfan vad döda vi är.
Jag, Gulsah och Sour åkte dit i morse för att shoppa. För min del blev det inte så mycket shopping, men Gulsah och Sour hittade en massa fint!!
Jag hittade en hel del fina grejer men det kändes som "onödiga" köp så jag struntade i det. Hittade typ en hel del koftor, ett par svarta byxor, linnen osv. Men det var ingenting som jag verkligen föll för.

Jag köpte detta!:









fina flickor:D


Inte ätit på McDonalds på typ en heeeeeeel månad. Fyfan vad det var gott!




Långt inlägg!

Är ganska trött så jag tänkte gå och lägga mig snart! Tänkte bara skriva ett kort litet inlägg innan jag går och nannar så att ni inte blir allför ledsna haha.

Igår hade vi vår sista tenta (for now). Vi hade ju anatomi förra veckan på torsdagen&fredagen, så det har verkligen varit tufft.. Direkt efter att anatomin var över så var vi tvungna att sätta igång med kemin.
Men kemiprovet gick väl ändå ganska bra. Det kunde ha gått bättre men det gick inte heller dåligt. Jag var ju förberedd så jag gjorde mitt allra bästa. Problemet med kemikursen är att ALLA prov är baserade på tidigare prov. Och vi har ju fått en hel del vänner här som är äldre än oss, så därför har vi fått en massa gamla provfrågor av dem. Vi borde dock ha lyssnat på dem lite mer.. Provet vi hade igår var nämligen till 70-80% likadant som de tidigare proven. När jag säger likadant så menar jag verkligen LIKADANT! Så kemikursen är egentligen bara löjlig här..

I Polen handlar ALLTING om ett genomsnitt. Vi har 2 kemitentor, och vi får ju ett visst antal % rätt på varje prov. Dessa %-talen avgör hur många rätt man behöver få på SLUTTENTAN. Så om man får jättedåliga resultat på de 2 första proven så måste man få vääääldigt bra resultat på sluttentan för att kunna bli godkänd i kursen. Ja jag tror att ni hänger med.
Så jag hoppas verkligen att jag får ett bra snitt på detta provet..

Vi fick förresten tillbaka anatomiresultaten igår också. Jag vägrade titta på resultaten innan vi skulle skriva kemiprovet för jag ville INTE bli psykad. För om man får ett bra resultat så blir man överlycklig och då blir man även lugnare under kemiprovet. Om man däremot skulle få ett jättedåligt resultat så mår man sämre och fuckar för sig själv på kemiprovet eftersom att man är så deprimerad.
Anyway. Jag vägrade se på mitt resultat INNAN kemiprovet. Men det lilla snoket NELLY gick in på internet och kollade upp mitt resultat ändå haha. När hon sa att jag hade klarat provet så var jag bara TVUNGEN att gå in och se mitt resultat. Jag ringde pappa och GRÄÄÄÄÄÄT så jävla mycket.
Jag fick 82% på praktiska delen och 65% på den teoretiska delen. Det ger ett snitt på 70% ungefär. Jag fick alltså "mycket mer" än vad man behövde få för att klara provet. Jag tror att "godkänd"-gränsen låg på 55% eller något. Är fortfarande jätteförvånad och superglad. Ni som är där hemma kan inte FATTA vad anatomi är. Ni fattar inte hur svårt (OCH ROLIGT) det är. Låt mig säga såhär. Om man inte klarar anatomi & histologi så får man inte gå vidare till andra året. Man måste alltså läsa om kursen under ett helt år. Inte nog med det, man måste dessutom betala 40 000 kr för att få läsa om kursen.
Så ni fattar vilken big deal det faktiskt är. Jag hoppas bara att jag klarar av kursen så att jag slipper gå om..
Jag har åtminstone fått en jävligt bra start på året. Nu får jag hålla tummarna och fortsätta kämpa så att det fortsätter gå bra för mig..

Idag har vi varit helt lediga från skolan. Det är någon polsk helg-dag så det är stängt typ ÖVERALLT?!
Så det har varit skitskönt, har verkligen slappat heeeeeeeela dagen. Jag hade ju lovat mig själv att ta igen runt 70 sidor av histologi som jag inte läst så noggrannt. Men nej, det orkade jag inte ta tag i idag.
Sour och Gulsah hade varit och köpt svart målarfärg igår, så idag hade de färgat möblerna i sina rum. Så vi har suttit och chillat i Sours rum i ett par timmar. Jag känner mig ganska drogad nu av färg-lukten men det gör inget hahah. 

Imorgon har jag egentligen en enda lektion kl 3 men nu är den också inställd så jag är helt ledig:D YEY LÅNGHELG!
Ska upp tidigt och åka in till Baltycka och handla mat och därefter ska jag läsa histologin som jag inte läste idag haha.

Okej det blev ett lååångt inlägg:D Såhär tråkiga inlägg ska jag inte skriva i fortsättningen, jag LOVAR!


Sour och hennes fina svarta nattduksbord:D


Här satt vi hela kvällen, myspys:).
Med Sour och Gulsah har jag alltid roligt, spelar ingen roll om rummet stinker av färg eller inte:D haha


Jag hjälpte Sour att måla ramen av spegeln! Nu passar den in i rummet jättebra!


Världens roligaste note på dörren in till vårt study-room hahaha

Pappas födelsedag idag!!!

Hej gott folk. Det har gått ett bra tag sen jag bloggade. Jag har varit så extremt upptagen med anatomiböckerna, pluggat från 11 på morgonen till 11 på kvällen. Med korta kissepauser och mat-pauser såklart.
Vi hade vår allra första tenta i torsdags (teoretiska delen), och på igår hade vi den praktiska delen.
Så nu är det avklarat. 1 av 4 anatomitentor är avklarade! YEAY. 
Och jag kan inte säga om det gick bra eller dåligt, för jag vet inte. Proven såg så annorlunda ut, och vissa frågor&svar påminner om högskoleprovet. Så man kan ha svarat rätt men samtidigt fel.
I alla fall, på onsdag får vi resultaten över internet. Jag ska dock inte kolla mitt resultat förrän EFTER att jag kommit hem från kemitentan. För vi har nämnligen vår allra första kemitenta på onsdag. Den flyttades ju fram från förra onsdagen. Och jag vill inte se ett dåligt resultat INNAN kemiprovet, för då kommer jag bara bli psykad.

Så igår tog jag det baaaaaaaaara lugnt. Inget plugg, bara chill :D
Igårkväll satt vi på Morads rum med en massa andra roliga människor. De skulle ut och festa i Sopot hela högen men jag mådde skitdåligt och var så himla trött, så jag stannade hemma efter att de stack. Har ju knappt sovit på en vecka och eftersom att vi haft prov så har jag inte haft tid att handla mat och sådär. Jag hade inte druckit vatten på 2 dagar haha.
I alla fall, när alla stack till Sopot så gick jag tillbaka till mitt rum och åt en banan och tittade 20 minuter av filmen Piranha, och därefter gick jag o lade mig :)
Har sovit 11 timmar nu tror jag, det behövdes minsann!

Nu är det dags att börja med nästa tentaplugg...
Skriver ikväll igen! PUSSSSS

Måste dessutom säga grattis till VÄRLDENS BÄSTA PAPPA som fyller år idag. Är jätteledsen att jag inte kunde vara där med dig idag pappsen:( asheghetam <3

RSS 2.0