PICS and stuff

Okej jag är PISSrädd inför anatomiprovet på fredag. Vi har förresten den teoretiska delen på torsdag, FAN!
Kemiprovet är TACK OCH LOV flyttat till nästa onsdag istället! Så vi behöver alltså inte läsa kemi förrän EFTER att anatomin är avklarad.

Nu ska jag plugga lite till innan jag börjar med maten:)


Läskautomat utanför gympasalen.. haha passande eller ej?


Nellys mamma lagade mat åt oss innan de åkte tillbaka till Sverige förra helgen (tror jag?). MUUUUMS


Under histologi-föreläsningen satt vi och läste anatomi istället.. duktiga!


Ibland ser vi en katt inne på skolan som bara vandrar omkring. Har aldrig sett en så tam katt. Den går runt i folkmängder utan att bli rädd överhuvudtaget haha.. sick


Påväg till polska. Några av medlemmarna från vår grupp:D Grupp 11 rules! YEAH


På First Aid lektionen. Det är så himla tufft att rädda någons liv. Men värt det? Självklart!


Igårkväll var jag på bio med ett stort härligt blattegäng. Här har ni Anton som överraskade oss alla med en helt ny look! SUPER MARIO! hahaha skoja.
Vi såg förresten SAW i 3D. ALDRIG MER säger jag bara. Jag tittade på klockan minst 10 gånger under hela filmen. Vid ett ögonblick funderade jag även på att gå ut och vänta på gänget ute i lobbyn istället haha. Ville bara komma därifrån.
Saken är att man inte ALLS blir rädd under filmen. Man blir bara äcklad och illamående. Ni som sett SAW vet vad jag menar. Jag har ju ändå sett 1an och 2an utan problem. Men uppenbarligen blir äckel-nivån värre för varje film hahah.

I couldnt resist!

Köpte förresten en svart jättefin kofta från H&M idag ! :D
Jag var på Galeria Baltycka med Sour eftersom att vi behövde köpa speciella miniräknare till kemiprovet. Det var inte meningen att jag skulle shoppa något INNAN mina prov. Men jag kunde inte låta bli. Plus, jag äger bara EN ENDA svart kofta och den har jag haft i 2 år. I deserved it, det tycker jag i alla fall :).

Har lovat mig själv att leva som en äkta student även om jag kan leva lite bättre än så.
Jag är så stolt över mig själv.
Om jag gör bra ifrån mig på proven så kommer jag vara världens lyckligaste människa.

Visar koftan så fort jag använder den!

Ni måste ju hänga me littaaaa!

Uff jag har jättemycket att göra..
Jag har mitt första kemiprov på onsdag nästa vecka, och första anatomiprovet är två dagar senare (på fredagen). Och i båda kurserna har vi prov på ALLT som vi har gått genom hittills. Jag känner mig mer FUCKED i kemi än i anatomi, för i anatomi har jag åtminstone varit förberedd inför varje exercise, så jag har ju redan pluggat in allting en gång. Nu måste jag bara plugga in allt igen så att det verkligen SITTER! Och även så att jag förstår det till 100%.
I kemin är det en annan femma.. det är ganska mycket teori som jag inte fattar någonting om. Och all teori är utspridd i en massa olika dokument från lektioner & föreläsningar & labbar. Sen har vi ju dessutom ganska många räkneuppgifter på första provet. Jag förstår typ hälften av uppgifterna som vi fått ut, men resten är bara ett främmande språk för mig.

På vår skolas hemsida är allting sorterat i alla kurser osv. Under varje kurs finns all information och allt material från föreläsningar & lektioner osv. Det är därför man inte MÅSTE gå på föreläsningarna, utan man kan hitta föreläsnings-presentationen på internet istället. Men på lektionerna MÅSTE man dyka upp, för där kollar de närvaro (som är skitviktigt här).
I ALLA FALL. Imorgon ska jag spara ALLT som finns uppe i kemi så att jag har det på datorn, och sen ska jag bege mig till biblioteket där jag inte har tillgång till internet (så jag slipper bli distraherad av annat skit). Ska sitta där och plugga kemi fram till kl 19-20, och därefter komma hem och plugga anatomi:)
Så ser planerna ut för imorgon & torsdag, sen får vi se om det funkar för mig eller inte!


I lördags efter att vi kom hem från Medyk. Jag ser helt död ut men det var jag egentligen inte haha. Vi var där bara en halvtimme haha. Det var underbar musik (BARA reggaeton och rnb), men där var bara en massa polacker, och det var jääääättevarmt därinne, så vi stack hemåt istället.

Yeaaaaay

Heeeeeej igen! Det har gått 4 dagar sen jag bloggade senast. Jag har inte känt av det, men det har kanske ni gjort? Dagarna här går så fort. Vi går på lektionerna och därefter blir det plugg ääääända fram tills man ska gå och lägga sig.

I måndags hade vi förresten kemilabb, och på varje labb har man ett quiz på FÖREGÅENDE labb. Och det är inte livsavgörande om man inte klarar quiz:en, men om du får över ett visst "resultat" så kan du få ett "poäng". Och genom att samla många poäng så klarar man final exam lättare. Tror jag. Det var något sånt! Anyway, jag fick ANDRA bäst resultat och fick ett poäng:D Kamil fick bäst resultat så han fick 3 poäng. Yey jag blev jätteglad. För vi är ändå 10 i gruppen och det var bara 2 som fick poäng. Många blev godkända vilket är jätteviktigt, men jag fick poäng! YEEEEY. Men frågorna var pissenkla. Och jag som är SKITDÅLIG på kemi behövde få en liten upp-piggare. Jag hade redan planerat mitt självmord inför första delprovet nu om 2 veckor.
Nä nu ska jag inte skrämma upp mig själv! JAG SKA KLARA KEMIN!

Nu sitter jag här och är jätteuttråkad. Har varit i skolan från 8 till 5 och så fort jag kom hem hoppade jag in i duschen! Efter en låååång och härlig dusch så torkade jag håret och därefter plattade jag det. Det var verkligen längesen hahah.
Nellys familj kom förresten på besök idag! De ska vara här över helgen, men inte i vårt rum utan på hotell såklart haha. De är ute och äter, så nu sitter jag här alldeles ensam. Borde plugga lite grann men jag ville gärna SOFTA ikväll och bara umgås med folk. Tjejerna vill ut till Sopot och festa med Nellys storebror, men jag orkar inte aaaaaaaaaaallls festa ikväll. Imorgon är det dessutom disko på Medyk, och dit vill jag! Så jag tänkte bara vara hemma ikväll. Vi får se hur det blir. Jag hittar säkert någon att vara med om jag nu inte följer med till Sopot. Haha

Hälften av detta inlägget skrev jag faktiskt i FÖRRGÅR haha men jag orkade inte läsa igenom det innan jag publicerade det. Så därför lät jag det ligga i utkastet...
PUSS på er

Lördag

Idag vaknade vi upp vid 12-tiden och så fort vi var färdiga så begav vi oss till Galeria Baltycka. Bahar och Nelly var främst ute efter vinterjackor eftersom att de bara har med sig kappor från Sverige. Jag var egentligen ute efter en höstjacka som jag kan använda INNAN snön börjar falla här i Gdansk. Jag fryser redan ballen av mig i min skinnjacka.
Efter att alla hade hittat sin jacka så gick vi till Carrefour för att handla. Jag visste inte att de OCKSÅ sålde mat, så det var en härlig överraskning. Vi handlade allting där och slapp dra till Lidl, nice!
Jag kom ut därifrån med 4 påsar, Nelly hade 5 påsar, Bahar hade 5 påsar. Så det var ganska intressant.. Det var en tortyyyyyyyr att gå ut från affären och promenera ut från Galerian för att ta taxi hem. Och vi fick ju inte ta med kundvagnarna eftersom att de tillhörde Carrefour så vi fick bära påsarna "hela" den korta vägen haha.

Anyway. Tiden gick fortare än vi trodde, så vi var hemma strax efter kl 5. Sen tog det ett BRA tag att sortera upp all jävla mat. Sen märkte jag att min ena yoghurt hade LÄCKT i kylen. Förmodligen för ett par dagar sen, för den hade stelnat fast :(. Så det tog ett tag att få bort det..
SEN var jag tvungen att fixa käk. Så ja, jag är helt död nu och ska precis börja plugga när Nelly säger att kvällens planer faktiskt BLIR AV. Vi skulle egentligen ut med en massa kompisar och sätta oss på ett ställe som heter Chicos eller Cicos haha. Men vi trodde att det blev inställt eftersom att ingen hade pratat om det. Men nu blir det tydligen av. Så nu hinner Ajnaz inte plugga. För Ajnaz vill verkligen ut och träffa lite folk. Måste plugga ihjäl mig imorgon och jag GILLAR INTE LÄGET!








Hej framtida dr. Ajnaz Afrasiabi


Pics från den senaste veckan

Internet klyddade igårkväll, och jag har skitmycket anatomi läxa till imorgon. Vi ska kunna alla leder i överkroppen till exercisen imorgon och vi fick läxan igår. Och eftersom att jag var HELT död igår efter att ha varit i skolan från 8.00-19.30 så deckade jag typ DIREKT.
Så jag har bara pluggat idag och det är inte mycket som har fastnat i minnet..
Nu har jag dock paus men jag ska inte slösa min paus på bloggen haha. Så jag ska ta och titta på det senaste avsnittet av 90210 och därefter ska jag plugga till kl 1. Sen ska jag sätta alarm till kl 7 så att jag hinner plugga 2-3 timmar innan anatomilektionen. Och jag har bara anatomilektion imorgon så det är SKITHÄRLIGT! Har lektionen mellan 10.15-12.15 :D
Måste dock hem och plugga efter det haha.

Här får ni några bilder höhö


En undeeeeeeeerbar butik inne på Galeria Baltycka. De säljer BARA orientaliska grejer där. Jag köpte bl.a. basmatiris, kokosmjölk, ostronsås. Jag ville köpa mer mat men jag åkte dit ensam så jag hade inte tillräckligt med styrka i armarna haha.



Med mina nya ingredienser lagade jag denna underbara thailändska kycklinggryta. Och nej, jag använde inte recept:). 
Jag har bokstavligen ALDRIG lagat mat innan jag kom hit. Aldrig kokat potatis, pasta, ris osv. Aldrig lagat köttfärssås osv. Men jag har insett att jag är en naturbegåvning. Jag vet att det låter riktigt snobbigt men jag bryr mig inte för det är sant haha. Maten blev så jävla goooood ahh. Ska nog laga det imorgon igen.



Detta lagade jag också förra veckan. Fyfan vad den blev god. Jag beundrar min egen matlagning.



Fick hem ett paket också:)
Mamma skickade 2 kg svenskt lösgodis:D YUMMIIIIEE


Våra kära vildsvin. Såg dem utanför mitt fönster idag. Tur att jag inte bor på första våningen hahah



Trött som faaaaan

Okej jag har inte bloggat på ett tag, jag vet. Men ni vet, jag är ju faktiskt en läkarstudent nu. HÖHÖ.
Nä men, allting har gått bra hittills. Fick lite smått panik vid första kemilabben eftersom jag inte förstod så mycket, och kemi är inte mitt starkaste ämne precis.. så jag mådde inte så bra efter den lektionen. Man vill ju inte att ett "enkelt" ämne som Kemi ska ta all tid. Det mesta av tiden borde ju läggas på de stora ämnena såsom Histologu och Anatomy. 
Men när vi hade vår 2:a labb i måndags så var jag supernöjd med min insats, för vi hade syra-bas titrerig och jag förstod typ ALLT! Yey :D.
Men sen har vi även haft vår allra första embryology-föreläsning och ingen förstod ett PISS. Föreläsaren bara praaaaaaatade och praaatade på. Under 2 timmar förstod jag två ord: Meios och Mitos (YES!). Haha. Så nu är jag lite rädd inför exercise i embryology för då kommer vi ju bli "förhörda". BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.
Samma sak hände på Histology-föreläsningen idag. Vi förstod ingenting och vi trodde HELT ÄRLIGT att föreläsaren hade hamnat i helt fel föreläsningssal. Snacka om ett dåligt första intryck.. nu är vi jätterädda för Histology också hahah.

Kan ju ta och förklara för er hur skolan fungerar här borta. Vi har föreläsning i alla ämnen förutom språkämnena såklart (polska och latin). Och vi har alltså EN föreläsning i varje ämne per vecka. Men i alla ämnen har vi dessutom EN exercise per vecka vilket är "lektion (praktiskt)". I anatomy har vi däremot TVÅ exercises per vecka. Det är på exercises i anatomi som vi jobbar med ben, lik osv. Det är då vi har på oss våra vita rockar :D.
Och alla våra föreläsningar är frivilliga. Man kan alltså strunta i alla helt och hållet, men det är ändå bra att försöka gå på alla, för det är under föreläsningen som läraren förklarar det som står i boken. Men om man förstår läroböckerna så kan man skippa föreläsningarna. Men man MÅÅÅÅÅÅSTE gå på alla exercises. De är jättestränga med det. Man får t.ex. bara missa EN enda gympa lektion per termin annars kuggar man kursen. Om man missar ett visst antal exercises i anatomy så får man inte göra final exam (slutprovet). Så ja, det är bäst att hänga med i skolan..

16.45 börjar dagens sista föreläsning som är i KEMI.. buhu.
Har varit i skolan sen 8.00 i morse. Är typ.. helt död?
MÅSTE sticka nu

lägger in bilder och skriver lite mer när jag är hemma igen :)
Fråga gärna om ni undrar någonting!!


Torsdag

Sådär, nu har jag läst och gått genom hip bone och femur. Har fibula, tibia och bones of the foot kvar. Sen är jag klar med lower limb. Och jag kan redan de flesta namnen så det känns skitbra. Jag måste bara lära mig resten och plugga in allt så att det verkligen sitter!!! Och när allt har satt sig i hjärnan så är jag redo för exercise på onsdag!
Men jag har faktiskt inte fått så mycket gjort idag.. Har bara pluggat intensivt de senaste 2 timmarna. Innan det har jag inte gjort så mycket förutom att äta, diska och moppa golvet. Jag och Nelly campade hos Bahar & Pernilla ett tag också haha..

Skönt att vi har studiedag imorgon. Ska försöka sova lite extra imorgon (men inte alltför länge), och därefter måste jag åka till Lidl och handla lite. Vill gå och handla relativt tidigt så att jag har gott om tid att plugga när jag kommer hem. Vi ska ju ut på kvällen så jag vill inte stressa med plugget eller skjuta upp någonting.
Imorgon blir det utgång till Medyk som är vårt "eget" disko. Det ligger bokstavligen precis ner för backen här vid studenthusen haha, ca. 1 minuts promenad. Hoppas att det blir roligt för jag kommer antagligen inte orka åka in till Sopot med de andra OM det nu är tråkigt på Medyk. Vill gärna stanna där och dansa loss och därefter bara promenera hemåt haha.

Nu ska jag ta bort dagens sminkrester och sen lägga mig i sängen och läsa lite histologi. Kursen börjar inte förrän slutet på nästa vecka men det är en svår och stor kurs, så jag vill gärna vara lite förberedd. Känns smartare att förbereda sig nu istället för att skjuta upp det till dagen innan. Vem vet vilka läxor vi har då..

Godnatt på er sötnosar :)

Saknar min familj jättemycket :(
Tack och lov att Skype finns!

Nyttig mat!


Dagens "middag" haha.
Greek salad! Skitgoooood var den.
Blev så himla irriterad när jag beställde salladen. Eftersom att vi bor inom 3 km från restaurangen så betalar vi ingen leveransavgift när de kommer med maten till vår dörr, utan vi betalar bara för maten. Men salladen kostade 10 zl (runt 23 kr) och man fick inte handla under 15 zl så jag var tvungen att beställa en dricka också.
Det kanske inte låter som en big deal men jag blev faktiskt irriterad hahahah. Ville bara ha min sallad :@

Men det som är JÄTTEBRA är att man får en stor läsk gratis om man handlar för över 50 zl :D
wieeee

Just so you know!

Om ni har frågor så fråga på!
Jag svarar på allt ni undrar :)

Ni måste dessutom förstå att jag inte hinner blogga varje dag. Om jag orkar och har tid så blir det varannan dag, och jag tycker att det är en väldigt bra deal!
Jag har jättemycket plugg just nu, och 3 kurser är till och med inställda denna veckan haha. Vi har alltså inte haft histology, first aid och cell biology ännu.
Vi har bara haft chemistry, polska och anatomy denna veckan, men imorgon har vi vår allra första embryology lecture och latin-lektion. Så från och med måndag har jag alltså 5 ytterligare ämnen att plugga, medans jag bara haft 3 ämnen denna veckan. Så ja, det kommer bli mycket stressigare inom väldigt snar framtid!
Hoppas ni förstår och fortsätter följa min blogg ändå :D


6 oktober

Ah idag hade vi Anatomy Exercise. Fyfaaaaaaan vad jag hade roligt!!! Ville bara stanna där föralltid hahah nä skoja. Till idag skulle vi kunna benen i överkroppen (men inte hela överkroppen utan bara hela armen och axel-området). Så idag fick vi en massa ben framför oss (från riktiga människor alltså), och vi skulle försöka sätta ihop dem till en helhet och därefter frågade läraren en massa frågor. De flesta frågorna var till hela gruppen, så då räckte vi upp handen om vi kunde svaren. Jag kände mig så himla duktig och jag fattar fortfarande inte att jag verkligen kan de flesta namnen på alla delar av benen haha. Skitfett ju. Humerus, ulna, radius, scapula, clavicle, infraglenoid cavity osv osv. Ni vet inte vad namnen betyder och vad de står för, men ni vet vilka delar jag pratar om ifall jag hade visat er på kroppen. Det känns så himla coolt att verkligen kunna namnen.
Anyway, jag kände mig supersmart idag. Kunde jättemycket (men verkligen inte allt, så missförstå mig inte). Men jag gjorde bort mig totalt när läraren frågade "Ajnaz, tell me about the humerus". Och jag kom på typ 2 grejer att säga sen blev det stopp. Men efteråt när läraren började berätta om humerus så fick jag spel på mig själv.. för jag kunde ju i princip allt han berättade, men av någon skum anledning kom jag inte på något "bra" när han frågade mig. Sånt får INTE hända igen!



vilken härlig bild. haha skoja
det är jättekallt här så det får bli stövlar ganska ofta..


dagens chemistry lecture.
den skulle hålla på från 16.45 - 19.30 men vi slutade lite mer än 1 timme tidigare:) skönt!
det var mest en introduktion idag så han hade inte så mycket att säga liksom.


Pasta carbonara igår.. muuuuuuuuuuums


First anatomy class

Precis hemkommen från vår allra första Anatomy Lecture. Det var vääääldigt roligt och intressant, I love our lecturer!!
Han var väldigt luuuugn och sansad och noggrann och väldigt dramatisk haha. Det var jätteroligt att lyssna på honom.
Han gick genom hur man bäst kan plugga till anatomi, och han gick även genom bones of the lower limb and pelvis. (=benen på underkroppen och "buken").

Nu har jag håltimme fram till kl 15.30 då jag har kemilektion fram till kl 17.00.
Är jättesömnig men måste plugga både kemi och anatomi så jag ska nog börja med plugget först innan jag tar en tupplur.
Måste även hinna laga mat. Men det är så himla skönt att VETA att man kan ringa och beställa mat om man nu inte hinner laga något själv. Och det är ju superbilligt liksom. Men nu har jag redan tagit ut köttfärs ur frysen så det är lika bra att laga spagetti :)

Helgen!

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg!
Helgen har varit suverän, massor av fest och många nya människor som man lärt känna!
Igår var en soooooft dag då vi bara satt hemma, vi satt mestadels på mitt & Nellys rum och skrev ner schemat som hade kommit upp på hemsidan! Jag har ett hemskt schema men det kan jag skriva upp lite senare! Denna veckan är dock många lektioner inställda, och på fredag är det Rector´s day, vilket är Sveriges motsvarighet till "studiedag", så vi är lediga den dagen! Skönt. Annars är schemat för denna veckan ganska soft.
Idag hade jag dock INGA inställda lektioner så nu är jag helt slutkörd. Och jag skulle EGENTLIGEN ha slutat 18.15 idag, men vi fick sluta lite tidigare.

Nu väntar jag på min mat som jag beställt. De levererar maten direkt till min rumsdörr:) underbart säger jag bara. Det fick bli Spagetti Carbonara idag, igår beställde vi alla hem kyckling och det var också skitgott. Behöver ju inte ens laga mat här haha.













Okej jag har SKITMÅNGA bilder men detta är en sammanfattning från torsdagen och fredagen!

Morad knackade precis på vår dörr och frågar vad jag gör, jag bara Inget sitter bara vid datorn. Han bara Har du inte pluggat, varför pluggar du inte anatomi?! Jag bara, JAG SLUTADE FÖR EN KVART SEN IDIOT! haha.
Vissa har ju varit lediga från kl 12 idag eftersom att deras lektioner har varit inställda just idag medans mina inställda lektioner ligger på någon annan dag.
Så nu har Morad gett mig ångest så jag ska börja plugga NU. Orkar inte vänta tills maten kommer så jag äter min skalade morot sålänge istället :)
MIN MAT KOM PRECIS! När man talar om trollen hahaha

PUSS på er

RSS 2.0