bättre sent än aldrig :)

För någon helg sen när vi firade Volkans födelsedag på CiCo :)








hahah älskar denna bilden




-----

Och detta är bilder från Karim (Elegantos) korridorsfest :)
Jag har JÄTTE dåliga bilder så ni vet.. Det finns runt 200 bilder från korridorsfesten men ingen av dem är mina hahaha, de finns endast på facebook =/










Här har ni det












Sour gör syntest på mig och Anton hahah




Veckans första och bästa inköp.
Termometer, nektariner, Strepsils

monday all over again

Tjabba

Sitter po Informative Technology lektion just nu. Det ar var s.k. "datalektion" haha. De flesta ar fardiga med sina redovisningar, so vi har borjat redovisa nu. Troooookigt.

Vor polska larare ar sjuk idag! Wieeee! Okej jag ar faktiskt inte glad over att hon ar sjuk, men det ar skont att slippa lektionen idag. Kanner dessutom att jag borjar bli forkyld.. vaknade mitt i natten och var alldeles frusen och kallsvettig. Gick upp och tog en alvedon for att kunna somna om igen. Mar mycket battre nu, men jag har ont i halsen, det gor ont nar jag svaljer. Usch..
Ska go till apoteket om 20 minuter nar vi har slutat, moste kopa halstabletter. Skont att vi slutar tidigt idag :)

I´m with it

De senaste dagarna har det varit underbart väder. Jag har haft mina converse konstant, och skinnjackan såklart! Nu snackar jag om 10-12 plusgrader, UNDERBART!
Men igår, jo då snöade det. Så när vi gick och la oss igårkväll så var det snötäckt ute. 
I morse var 90% av snön borta, men sen började det plötsligt snöa igen haha. Förstår iiiiiiiiiiiiingenting.

Igår var jag och Sour och fixade naglarna igen. Med tanke på att vi haft påbyggda naglar ett bra tag nu så ville vi ta bort naglarna HELT och därefter bygga på akryl PÅ våra egna långa naglar. Sours manikyrist gjorde detta, men min manikyrist ville helst inte göra det, hon sa att det var skonsammare att bara göra en påfyllning. Så det gick jag med på.
Fast nästa gång vi går dit så ska jag nog också göra så som Sour gjorde, oavsett vad manikyristen än säger. Och med tanke på att plast-tipparna är borta från mina naglar efter såhär lång tid så blir det lätt att ta bort akrylen, för det är liksom bara akryl på naglarna nu. Dessutom så gjorde min manikyrist en ganska "tjock" fransk tipp denna gången (alltså det vita). Vill ha den tunnare egentligen men när hon väl hade lagt på akrylen så var det försent att säga ifrån. Ni som inte har sett akryl förut; det är ett pulver som man blandar med vatten, och så fort pulvret nuddar vid vatten så blir det till en gegga, och manikyristen har knappt 30 sekunder på sig att placera detta på nageln innan det börjar stelna. Jag tycker i alla fall att det är imponerande!
De är så himla duktiga här, älskar mina naglar!


Nu går vi vidare tycker jag.

Igår hade vi tacos-kväll på mitt rum :) mysigt.
Under tiden jag och Sour var på gallerian för att fixa naglarna så var de andra här på dorm och lagade maten :) tack för allting!!!




tillbaka !

Tjenareeeeee

Har skrivit histologitentan, så nu är jag klar med det för tillfället. Hade den teoretiska delen i lördags, och den praktiska delen igår.
Det kunde ha gått bättre men det gick inte heller åt helvete. Mååånga failade teorin, inklusive jag. Det viktigaste är att jag verkligen sätter ett bra resultat på nästa (som även är den sista) deltenta så att jag slipper göra "extra-provet" i slutet av maj månad.
Såhär funkar allt; Vi har 3 deltentor i histologi, och OM du inte får ett tillräckligt bra snitt från dina 3 deltentor så måste du skriva ett extraprov och även KLARA detta prov så att du får lov att gå vidare till SLUTprovet. Men om du redan har fått ett bra snitt från dina 3 delprov så går du direkt till slutprovet, vilket såklart är det enklare alternativet haha.
Extraprovet består av väldigt grundläggande frågor, och majoriteten klarar det med tanke på att godkänd-gränsen är superlåg. Men man vill helst slippa ha detta provet. Ja ni hänger med..


Nu ska jag äta en stor frukost! Har dock redan haft en lektion i morse men jag åt knappt något innan det, så NU ska jag äta något mumsigt :)

Lägger in bilder ikväll
Här kommer en bild i alla fall


Jag är fortfarande här!

Jag lovar att jag INTE har glömt bloggen!
Har bara inte haft tid de senaste dagarna.
Jag har histologiprov imorgon kl 11.15; den teoretiska delen. Den praktiska delen har jag på tisdag.

Jag lovar att blogga imorgon efter provet! Eller ja, efter att vi är tillbaka från Lidl haha


..

Har kissat 463w4ter45346erjh gånger idag. Nu ska jag upp o kissa igen.


Idag är ingen bra dag för mig. Uff. Och nu regnar det ute också. Jag som skulle börja använda skinnjackan imorgon. Kurwa


Middag ikväll!

Vaknade halv 10 idag och hoppade in i duschen. Det var skööööönt! Jag älskar att duscha.. uff.
Därefter har jag bara suttit och pluggat histologi. Kl 3 blev jag färdig med Lymphoid Tissue kapitlet så jag passade på att göra mig i ordning inför ikväll. Volkan fyller nämligen år idag så vi ska alla ut på middag kl 8.

Jag brukar göra mig i ordning väldigt snabbt i vanliga fall, men jag orkar inte stressa senare, så jag gjorde mig vacker tidigt istället. Så nu är jag redo :)
Ska fortsätta plugga ett tag till nu, vi ska ändå inte ut förrän halv 8.

ska försöka ta en massa bilder ikväll!


My home

Såhär såg mitt rum ut innan jag åkte hem förra helgen. Efter att Nelly flyttade ut så fixade jag rummet såhär! :


Lade ihop våra 2 enkelsängar, så nu har jag en dubbel säng ! =D
Väldigt efterlängtat ska ni veta


Ni ser att det blänker eller hur?! Det var såååå smutsigt förut men här hade jag precis gjort i ordning hela rummet. Fabulous, just fabuuuulous!
Köpte dessutom korgar till mina produkter på hyllan, och ett praktiskt diskställ. Köpte även den lilla badrumsmattan och papperskorgen!


Satte upp speglar på garderoben. 
För någon vecka sen flyttade jag faktiskt in ett till skåp som ligger närmast väggen. Garderoben har jag alltså flyttat ut ett steg. Det nya skåpet ser likadant ut som garderoben fast det är en "enkel-garderob", ja ni förstår.


Jag har faktiskt bytt ut bordet! Ville inte ha den här hemska färgen i mitt rum. Idag har jag ett bord i samma färg som alla andra hyllor/garderober.


Solen skiner bokstavligen RAKT IN i mitt rum. Sommaren kommer bli jobbig för mitt rum, för här kommer bli STEKHETT oavsett om jag drar för gardinerna eller inte. Men det är jäääätteskönt att ha ett upplyst rum! Vissa rum här på dorm får inget solljus, lite tråkigt..


Mathörnan. Nu har jag köpt in en brödrost och kaffekokare! Och tvättkorgen är flyttad!


Fan alltså, jag märker att jag måste ta helt nya bilder hahaha. Men nu har jag fan ansträngt mig och lagt upp bilderna så jag orkar inte radera allting!!
Ni får se nya bilder nästa vecka för jag ORKAR VERKLIGEN INTE göra i ordning mitt rum i veckan. Det är rent men jag orkar inte göra det lika fint som på bilderna. Lovar att göra det efter histologiprovet :)

Den här bilden tog jag dock precis. Min bror köpte lite grejer till mig (till mitt rum rättare sagt), så jag ska ta och fixa allting så fort jag får tid!! Det här är min säng just nu i alla fall



Fick även lite andra grejer i lila färg men det är lite stökigt i rummet just nu så ni får se det senare.

Fick även detta! Love it! Det kommer skapa lite mer glädje här hemma hos mig :)


En väggklocka!


Doftgrejer till skåp och garderober. Har redan en sån där doftgrej till hela rummet som man sätter in i vägguttaget, superbra!




Till väggen, wiee!

11 mars minsann

Tack för den senaste frågan! Nu har jag 3 frågor som jag ska svara på, jag svarar på dem imorgon när jag hinner!

Är fettttt trött, ska gå och lägga mig alldeles strax..
Idag slutade jag 12.15 och därefter stack jag och åt med Pernilla på ett litet ställe vid skolan; Klub Lekarza! Det var första gången jag var där och de hade inte så mycket på menyn, men det var helt nytt och superfräscht! Det är smart att gå dit innan man ska plugga på biblioteket, eller om man helt enkelt inte orkar tänka på mat när man kommer hem från skolan. Biblioteket säljer dock en massa gott att äta, men för att klara av att plugga på biblioteket en hel dag så behöver jag MER än bullar eller sallader. Jag behöver MAT!

Efter att vi hade käkat så drog vi till biblan, och där satt jag i lite mer än 2 timmar fram tills Sour ringde och frågade om jag ville följa med henne & Gulsah för att handla mat på Lidl. Så vid halv 4 gick jag hemåt.
Jag mådde lite konstigt i taxin påväg till Lidl, vet inte riktigt varför. Fick lite huvudvärk och tappade all energi för en stund.. Men det blev bättre när vi kom hem igen.

What else.. joo, jag tittade nyss på 2 avsnitt av Vänner inne hos Sour, men vi är för trötta så nu ska jag gå o lägga mig. Har blivit en gammal käring. Vi har förstås en stor tenta nästa lördag, men ÄVEN OM jag är helt ledig från plugg en helg så kan jag inte hålla mig vaken. Det är knappt att jag orkar vara ute och festa längre än 2-3 på natten innan mina ögon börjar ge upp.. Och nej, det spelar ingen roll ifall jag har sovit innan eller ej. Jag är helt enkelt van vid att lägga mig tidigt nuförtiden.. Usch


Mina bläckpennor är snart redo för papperskorgen (så mycket Histologi som jag har antecknat ner..), så idag köpte jag 6 nya! Jag köpte 4 billiga som är helt värdelösa, men ett 4-pack kostade bara 2 zl (=4,50 kr) så det känns inte helt hopplöst. Men jag köpte dock 2 andra SUPERBRA bläckisar med Michael Jackson märke, I LOVE THEM! Det fanns såklart även andra jättebra pennor men jag ville helt enkelt ha dessa ENDAST pga min käraste. Och de är superbra och jättesköna att skriva med. Funderar på att köpa 2 till, bara sådär haha. De kostade 10 zl (=22 kr). Wieeeeee



Så, vad tycker ni om att jag har börjat blogga igen?

Now you know!

Jag har kollat genom alla kommentarer, och jag ser att det är TVÅ frågor som jag ännu inte svarat på.
Jag kommer att svara på frågorna i ett videoinlägg istället, för det är enklare och det går snabbare.
Passa på att fråga era frågor! För hädanefter så kommer jag nog svara på era stora frågor genom att spela in en video.



...

Thought I told ya, I´m  a star, You see the ice, You see the cars



9 grader ute, föööör skönt!
Och här sitter jag med Histology! Wieeee
Jag längtar till sommaren!


Min första hemska natt i Gdansk

Jag kan med ärlighet säga att jag under min tid i Gdansk INTE har mått dåligt en enda dag. Då menar jag fysiskt. Har inte blivit sjuk en enda gång. Det har hänt att jag blivit lite snuvig i 1-2 dagar men det har inte varit någon katastrof.
Men nu har det hänt. Och jag kan inte sätta fingret på vad det är.

Det började igårkväll när jag satt och pluggade histologi. Jag satt vid mitt bord och min bordslampa var såklart påslagen, jag började känna mig skitvarm. Jag hade planerat att sluta plugga 22.00 och hoppa in i duschen. Men jag var sååå varm och kände mig så svag att jag sket i plugget och hoppade in i duschen vid kvart över 9.
Inne i duschen så kände jag mig jättekonstig, jag började tänka "shit tänk om jag svimmar eller något?", så jag skyndade mig bara för att slippa stå i duschen. Jag går tillbaka till rummet och lägger mig i sängen med datorn och tittar på ett avsnitt av Vänner, bara för att distrahera tankarna. Men jag mådde fortfarande konstigt.
Efter en stund går jag in till Sour, och när jag hade lugnat mig lite så följde hon med tillbaka in till mitt rum för att äta.
Vid halv 12 när jag gick och la mig så började jag skaka och darra som in i helsike, och det har hänt mig tusen gånger förut när jag har varit hemma, men denna gången blev jag extra rädd eftersom att jag var alldeles ensam. Kan ni tänka er att jag ALLTID har varit med min mamma, vartenda gång jag mått dåligt, spytt, svimmat, tappat känseln i kroppen osv. Jag fick panik för jag ville verkligen att min mamma skulle vara med mig, för då spelar det ingen roll vad som händer med mig.
I alla fall, jag gick in till Sour till slut för att jag inte ville vara ensam. Älskade Sour tog hand om mig och tog mig tillbaka till mitt rum, tack babe du är bäst <3. När min kropp började lugna ner sig så bad jag henne gå in till sitt eget rum så att jag kunde sova, för jag började känna mig jättesömnig.

I morse skulle jag egentligen upp och gå till idrotten men min kropp var helt nedslagen. Det känns som att jag har sprungit 10 mil eller så. Jag mår bra men min kropp är utmattad.. jag har ingen energi överhuvudtaget. Vet inte vad som händer med mig? Hoppas att det inte blir sämre.

Onsdag


Nya jeans och ny tröja
Köpte dem i helgen på Gina Tricot!
Behövde VERKLIGEN nya jeans, och jag äger inte en enda vit långärmad tröja, så nu har jag det med! Wie

Just nu



Outfit kommer ikväll!

Vååååår!

Våren är HÄÄÄÄR! Eller ja, jag hoppas åtminstone det! Om det inte börjar snöa igen dvs..
Solen skiner och det är plusgrader och jag blir VARM när jag har jacka och halsduk, underbart! haha.

Har haft anatomi från 8-10 idag, och därefter stack jag direkt till biblan. Kom hem för runt 10 minuter sen, ska käka något och sminka mig lite, sen måste jag gå till polska lektionen kl 14.00. Idag har vi ett litet prov så jag ska se om jag hinner plugga precis innan jag går.

Jag ser för fan hemsk uuuuut! Jag SKULLE upp kl 7 i morse men jag råkade somna om och gick inte upp förrän 7.17. 17 minuter låter kanske inte så mycket för er, men jag hann inte göra NÅGOT i morse. Jag rostade en macka, plattade håret medans brödet var i brödrosten, tog på mig något fult, tog concealer och fixade ögonbrynen samtidigt som jag åt mackan. Borstade tänderna samtidigt som jag packade ner grejer i väskan. Usch.. jag hatar att stressa !

Nu ska jag göra mig vacker och fira att våren är här, tar en bild på mig själv och lägger upp i nästa inlägg. Det var ju längesen eller hur!

Drama

Sitter här med anatomin och ville bara säga hej lite snabbt ! :D

drama drama drama

trodde att man blev av med det när man flyttade, men jag antar att drama följer med en vart man än går? Man kan ju undra en sak.. Folk är här för att studera, och om vi vill ha extra fritid så drabbas studierna, så därför har vi inte mer fritid än vi förtjänar. Men TROTS DET så har folk inget bättre för sig än att skapa drama drama drama. Skitsnack till höger och vänster. Det är ganska konstigt med tanke på att man fortfarande inte känner alla här.
I Malmö var jag ändå van vid det. Där har jag bott hela mitt liv, jag känner en hel del människor, så det är normalt att folk pratar där. Dessutom så har folk i Malmö inget liv. Folk går runt på stan, går ut och festar, sitter och fikar på Lilla Torg eller Gågatan och pratar om folk som går förbi. Eller så sker det mordbränder och skadegörelse här och var. Och vi får inte glömma gängbråken på offentliga ställen mitt på ljusa dagen. Det är Malmö. Men Gdansk då? Det har endast gått 6 månader.
To be continued

Ska strax resa mig och laga lite ris. Mamma har nämligen skickat med 2 små matlådor med en persisk gryta. Skönt att jag slipper göra själva grytan haha.. Måste dock vänta lite till så att grytan tinar lite.. jag är hungriiiiiiiiiiiiggggggg! Jestem baaaardzo glodna!

Bilder från helgen!












Jag lovar att lägga upp en massa bilder från den senaste tiden här i Gdansk!

Update!

Jag känner att jag måste börja blogga igen. Dels för er skull men mest för min egen skull. Mitt minne fungerar fortfarande som det ska, men att ha ett minne på internet hade inte skadat.

Vi hade vår 3e anatomitenta den 24 och 25 februari, teoretisk respektive praktiskt. Det var ett superstort och svårt område. Vi hade abdomen, pelvis OCH lower limb. Tidigare år har de inte haft med lower limb i den 3e tentan, utan den skulle vi egentligen haft på förra tentan. De har klyddat till det en massa detta året..
I alla fall. Det kändes hemskt att sitta där och skriva provet. Öppna frågor är inte alls min grej. Det spelar ingen roll om du skriver helt rätt men glömmer en sak (eller skriver en sak för mycket), utan du måste skriva det exakta svaret för att få poäng. Det finns inga "halva poäng" här. Så när man sitter där så känns det hemskt.. man tror ju inte att man kommer få ett enda rätt!

Resultaten kom i måndags och jag blev glatt överraskad. Det gick mycket bättre än förväntat men det kunde även ha gått bättre. Men överlag så är jag supernöjd. Jag hade pluggat jättemycket, men med tanke på att vi hade 3 stora områden på ett och samma prov så trodde jag inte att jag skulle klara det.
Nu har vi börjat på det sista momentet i anatomi; Head & Neck. Första lektionen var i fredags och det är faktiskt ganska skönt att BARA ha likens huvuden framför sig (jag vet att det låter jättehemskt). Innan hade vi ju hela kroppar och kroppsdelar osv. Nu ska vi endast jobba med huvud och hals.

Om 2 veckor, eller rättare sagt den 19 mars, har vi vår 2a histologi tenta. Jag failade ju förra tentan så jag vill verkligen försöka sätta det här provet, för annars kommer jag förmodligen tvingas skriva Additional Exam i histologi i maj, och den vill man INTE ha! Det är ett "extraprov" som ganska många brukar få skriva för att bli tillåtna att skriva slutprovet. De som redan fått ett bra genomsnitt av sina lektions-test och tentor får gå direkt till slutprovet, medans vissa andra måste skriva extraprovet. Och jag har iiiiiiiiiinte tid att plugga till ett extraprov, för ungefär vid samma tidpunkt har vi Head & Neck tentan i anatomi.

Men jag kämpar på och det går framåt!

I helgen var jag förresten i Malmö. Bara sådär, random. Jag kände för det haha. Det var den enda helgen som jag hade möjlighet att åka hem. Nästa besök i Malmö blir inte förrän i slutet på april då vi har ett kort lov. Om embryologi tentan den 21 april går bra så kan jag åka hem med gott samvete, annars måste jag skriva omprovet 2 veckor senare. Och omprovet är typ 2 dagar innan den 3e och sista histologi tentan. Så ni ser.. vi har en massa på gång här borta haha.

Helgen var förresten skön, det var skönt att få komma hem och träffa familj och vänner :) Köpte dessutom ett par fina plagg och ett par efterlängtade Converse skor! Köpte de klassiska vita skorna, ÄLSKAR DEM! Just det jag köpte även en digitalkamera, så nu kommer ni att få se en massa fina bilder (när jag har tid att ta några haha). Jag tog även med mig alla mina pumps och ett par sneakers, för nu är snön snart HELT borta så att jag kan börja gå i vårskorna! Wieeeeee.

Ska strax iväg och handla mat med Sour och Anton, min kyl är inte lika full som den brukar vara, det är HEMSKT! haha.. Vilken gam jag är.

RSS 2.0