Hellooooooo!

Jag har en massa bilder att visa, men min bloggapp på mobilen fungerar inte. Har läst på blogg.se hemsida att de håller på att uppdatera den, vilket betyder att den borde börja fungera snart igen.
Har dock inte lagt in några av mina bilder på datorn, det är därför det är så enkelt för mig att blogga från mobilen, för då behöver jag inte hålla på att klydda med bildöverföringar konstant.
Ska försöka blogga när jag kan!
.
Måste lägga till att jag är så himla stolt över mig själv. Jag har klarat alla tentor som jag har velat klara. Särskilt de allra största tentorna. 4 av 5 tentor är avklarade, och den sista tentan som vi har imorgon kommer att gå åt HELVETE. Men det visste jag redan sen innan. Jag har inte heller ansträngt mig för att plugga, utan jag har redan tagit sommarlov i skallen. Har verkligen försökt plugga, men jag har inte haft någon motivation överhuvudtaget.
Kommer självklart att bli irriterad om jag failar imorgon. Men jag måste ändå tillbaka hit i september över några dagar och ordna med pappersarbete och stämplar etc. Så då kan jag lika gärna skriva omtentan samtidigt. Haha. Vilken härlig inställning jag har eller hur! Kommer självklart behöva plugga under sommaren. Men det är bara bra för mig. Jag minns hur mycket tid jag spenderade förra sommaren framför datorn och TV´n när jag inte hade något att göra. Jag blev extremt uttråkad vissa dagar. Särskilt med tanke på att typ alla vänner jobbade, och även mina föräldrar. Jag hade liksom ingen att umgås med vissa dagar haha. Så denna sommaren ska jag försöka plugga 1-2 timmar vart 3e eller 4e dag. Då kommer allt gå suveränt. Tentan är väldigt väldigt liten, men det är i BIOFYSIK. Det är därför man inte kommer undan så lätt.. man måste liksom fortfarande plugga. Drygt att behöva komma tillbaka hit och skriva en tenta i en kurs som inte ens är betydelsefull för utbildningen. Men men, who cares. JAG HAR FORTFARANDE SOMMARLOOOOV! 3rd year, here we come!

JAAAAAA!

I PASSED, I FUCKING PASSED BIOCHEMISTRY! 3,5 dessutom:) Tack för den. Hard work pays off, BIG TIME!

FINALLY

Ligger i sängen just nu. Otroligt härlig känsla att veta att jag inte behöver sätta alarm inför morgondagen.
Biokemin skrev vi idag. Precis som med Physio tentan så känns det osäkert. Men sen om jag får ett lika gott besked som med Physion vet jag inte.. Det tror jag inte i alla fall..
Jag kan bara hoppas att poängen räcker till, mer kan jag inte göra. Det kommer svida som fan om jag kuggar, särskilt när jag har pluggat så hårt. Men jag får samtidigt se det som en tröst, för då vet jag att jag åtminstone kan det mesta, att jag inte kommer att behöva lära mig allt från noll igen. Men vi får se. Imorgon kl 3 får vi se.
Nu ska jag sova, puss på er!


21 juni, då smäller det!

4 dagar kvar!! Sen är detta förhoppningsvis öööööööööver!

Thoughts

Jag kom nyss att tänka på en sak, mitt under biokemiplugget.
Jag tycker att det är så sorgligt att folk inte läser böcker längre. Nu menar jag inte skolmaterial, utan riktiga romaner och alla andra genrer.
Världen som vi lever i idag startade med böcker. Alla läste böcker, tuffingar som nördar. Idag läser folk knappt tidningen, och när de väl gör det så tror dem att "de har läst sitt för dagen".
Vad hände med att bara läsa böcker för skojs skull? En riktigt skrämmande bok eller en riktigt romantisk bok. Eller kanske en som bara handlar om fantasy, som tar dig till en helt annan värld. Folk lyssnar på ljudböcker och säger att "det är mycket roligare när någon annan berättar historien". Det är så dumt tycker jag. Vet inte varför. Hur fan kan det vara bättre? Det är väl tusen gånger bättre när man får uppleva varje ord för sig själv, i huvudet. Få bygga upp en känsla inom sig.
.
Jag vet inte.. jag kanske tänker på detta just pga att jag inte KAN läsa några böcker av eget val just nu..
Till födelsedagspresent önskade jag mig böcker från min mamma. Hon köpte 4 böcker som jag ville ha, två kriminaldeckare och två lite mer "filosofiska och djupa" från Paulo Coelho (hans böcker är BÄST). Jag började göra det till en rutin att läsa i 10 minuter varje kväll innan jag gick och la mig, men det slutade med att plugget blev tyngre och jag blev tröttare om nätterna.
Det är vetenskapligt bevisat att man får den allra bästa sömnen om man läser en bok i ca. 6 minuter innan man ska somna. Man ska ALDRIG gå och lägga sig direkt efter att man stängt av datorn eller TVn, det är tydligen inte lika nyttigt för hjärnan.
.
Längtar tills jag kan komma hem till Malmö, ta med mig en av mina böcker och sätta mig på ett café och bara läsa för mig själv. Med en god kaffe och kaka såklart.
Böcker är så underskattade. Det är en helt annan värld som ingen av oss kan uppleva på annat håll. Böckernas värld är en värld i sig. Varför ska man sitta i 5 timmar i sträck och klicka mellan TV-kanaler, när man ÄNDÅ inte vill se något som visas. Varför inte bara ta något gott att äta, sätta sig i soffan och läsa en bok?
Det är så sorgligt för mig att se när folk utnyttjar sin lediga tid till skit-saker som bara får timmarna att gå i onödan. Vi åldras för varje timme som går, och istället för att utnyttja tomma timmar till att bläddra på Facebook så kan man läsa några sidor i en bok. Istället för att sitta framför Facebook och vänta på att ens kompis ska komma över och se på film, TA FRAM EN BOK!
.
Blev nyss medveten om att nörd sidan inom mig kom fram i detta inlägg.. haha.
..
.
.
..
Ikväll ska jag lägga mig i sängen med en bok minsann. Men tyvärr så blir det inte någon utav Paulo Coelho´s böcker, utan det blir biokemi boken..

I did it!

Gissa vem som har klarat Physiology Final Exam??????
.
Man kan lugnt säga att jag är otroligt lycklig just nu. Det kändes INTE bra när jag kom ut från provet igår. Om jag går in med en inställning att "jag kan klara detta", så blir jag oftast paralyserad om jag ser att provet är svårt! Det var just det som hände. Frågorna var uppdelade på 4 blad, och efter första bladet kände jag typ.. detta kommer inte gå. Mitt blodtryck ökade så mycket att jag HÖRDE min egen puls, och jag inbillade mig att jag var kissig och att blåsan höll på att explodera. Det är mycket som händer när man är under så hård press.
Det var nog det mest utmattande provet jag någonsin varit med om. 3 timmar, 100 jobbiga frågor, 120 personer i en och samma sal. Jag blev färdig 10 minuter innan tiden var ute, vilket var skönt. Men jag tog ingen "paus" under provet, så jag var helt utmattad efter att vi kom ut därifrån.
Anyway.. det kändes inte så bra när jag gick därifrån, men det kändes inte heller som att det hade gått åt HELVETE. Det kändes helt enkelt som att det kunde gå åt båda hållen. Ingen av oss kände oss säkra. Till och med folk som ALLTID gör bra ifrån sig, var oroliga. Det var verkligen så pass. Våra hjärtan höll på att explodera idag. Vi satt från kl 11 till kvart i 3 och uppdaterade Extranet. Professorn sa att han skulle lägga upp resultaten kl 12, men det blev 3 timmar senare. Vi mådde SKITDÅLIGT. Fyfan vad hemskt. De borde bara ha gett oss resultaten i tid så att vi inte hade gått miste om 3 timmars plugg. Men men, vem bryr sig nu i efterhand?
Vi satt i alla fall inne hos Gulsah (jag, Sour, Gulsah och Noor), och vi uppdaterade hemsidan varje minut. Från ingenstans säger Gulsah: "DET ÄR UPPE!". Alla får panik och SPRIIIIINGER in till sina rum. Vi krockade till och med utanför Gulsahs rum när vi skulle ta på oss skorna hahaha. Jag springer in på mitt rum och trycker upp Extranet, men med tanke på att jag hade varit inne hos Gulsah i en timme så hade jag loggats ut från min egen dator. Mina händer skakade när jag skulle logga in och det var som att mina händer levde sitt eget liv när jag skulle trycka upp resultat sidan. Jag skrev in mitt nummer och tog 2 djupa andetag innan jag tryckte på Enter. Det var nog den värsta sekunden i mitt liv. Jag tittar på skärmen och ser att jag fått 75%! Chockad? JA! Glad? JAAA! Jag bryr mig inte ens om vilket betyg jag får, men det var skönt att se att jag kunde mer än jag TRODDE att jag kunde. Ibland hatar jag att jag inte tror på mig själv. Jag har jättesvårt att intala mig själv att jag faktiskt kanske är duktig? Det är svårt för mig att säga det.
Jag är en sån här person; jag känner väldigt sällan att ett prov har gått bra. Jag gör verkligen inte det. Det beror antagligen på att jag inte TROR att jag har svarat rätt, även fast jag har gjort det. Till och med på tentor som jag HAR klarat, så har jag inte vågat tänka att det har gått bra. För när jag tänker att jag faktiskt kunde många frågor så blir jag orolig 2 sekunder senare och tänker; Men tänk så har jag tänkt fel på just den frågan?? Tänk om jag inte läste rätt? Tänk så svarade han/hon rätt? Varför svarade dom sådär och jag såhär?
Jag måste börja tro lite mer på mig själv.
.
Nu gäller det dock att sätta biokemi tentan på torsdag nästa vecka. Jag har förlorat hela gårdagen pga trötthet, och mathandlande på Lidl. Och jag har förlorat hela dagen idag pga. all väntan på resultat, städning etc. När jag gjorde upp min "pluggplan" precis så fick jag lite panik. Vet inte om jag kommer att hinna göra precis så som jag VILL göra. Jag kommer nog bli tvungen att lägga undan vissa grejer i min planering, bl.a. att läsa vissa kapitel och istället bara köra på att göra lectures. Vi får se helt enkelt.
Jag har 4 lectures att gå igenom ikväll! Hahah. Jag är en riktig tidsoptimist. Men det är 4 enkla lectures så jag hoppas att jag hinner!
.
Puss på er allaaaaaaa

Godmorgon!

Jag sov som en åsna igår kväll (inte ikväll alltså, igår kväll). Jag låg och tänkte på physion hela natten, omedvetet och okontrollerat. Det var sjukt jobbigt. Kunde inte bara släppa det. Sov i princip ingenting, och jag brukar ändå kunna sova några timmar åtminstone. Fick klara mig på kaffe hela dagen igår, och det fungerade faktiskt. Men IKVÄLL var det tydligt att jag hade sömnbrist haha. Har sovit i 10 timmar. Wiee=). Men nu är jag utvilad, och det behövde jag verkligen. Hade jag gått upp tidigt för att plugga så hade jag aldrig kunnat vara fokuserad.
.
Nu ska jag äta något snabbt och försöka sätta igång innan kl 11 ! Puss på er =)

2 down and 3 to go

Hej gott folk!! Hoppas att allt står bra till :). Inga stora nyheter här inte. Plugget har ju tagit över vardagen som ni kanske kan förstå.
Sedan vår sista biokemi deltenta så hade vi 2 veckor på oss fram tills Medical Biology plugget skulle sätta igång. Så det blev typ 1 veckas biochem plugg och 1 veckas physio plugg. I lördags började jag med Med. Bio. plugget. Provet var igår så jag hade bara 3 dagar på mig, och det räckte gott och väl. Provet kändes bra och det känns som att jag har pass:at, men ni vet hur det är, man vet aldrig helt säkert förrän det står PASS på resultatsidan. Resultaten får vi på fredag eller på måndag, så det är bara till att vänta.
På måndag har vi Physiology final exam. Så det kommer bli 5 köttiga dagar. Har 12 kapitel att repetera, och det kommer jag att hinna med fram tills dess. Tiden som blir över ska jag lägga på att kolla på gamla frågor, och kanske till och med kolla någon av professorns seminarie-presentationer. Hon har presentationer på ALLA områden och kapitel, allt som allt 3000 slides eller något. Så det var till att välja; antingen så kör man på att läsa den rekommenderade boken, eller så går man igenom hennes seminars. Jag fungerar bättre med boken, så nu hoppas jag på att det ska räcka.. Det borde det göra, men vi får se, jag är förberedd på det värsta haha (tror jag i alla fall). Jag hade kunnat sitta med hennes presentationer nu under de här 5 dagarna OM jag hade känt att jag verkligen kunde boken bra. Men med tanke på att jag fortfarande måste nöta in vissa detaljer från boken så känns det bättre såhär.

Nu måste jag återgå till att läsa om hjärtat.

Idag hade förresten ettorna sin Anatomy-final. Helt sjukt hur snabbt tiden går här. Sent i eftermiddag kommer vi att få höra skriken från de som har klarat provet. Helt underbar känsla! Hoppas jag får känna den känslan i både physio och biochem.. Och biofysiken såklart!

Vi hörs när vi hörs!!


RSS 2.0