Bilder

ORIENTATION WEEK ROOOOOOCKS !












Bilder från de 2 senaste kvällarna. Party party!

PS: Måste säga att jag verkligen diggar de nya 1:orna, ni är ett superhärligt gäng! :D

Sick numbers

Anonym om Babbel-inlägg om allt möjligt!:
Hej Ajnaz, jag undrar hur många ni var i första året, och hur många som gick vidare till andra? tacksam för svar
SVAR: Heeeeeejsan på dig! När vi började första året var vi runt 140 elever, och nu är det ca 75 stycken som gått vidare till andra året. Så det är alltså 50 %.. Helt sinnessjukt

Babbel-inlägg om allt möjligt!

Tjeeeeeeeeeeennnnnnnaaa!!
Nu sitter man här! I härliga och vackra Gdansk!
Det har varit en tuff dag, och jag är fortfarande inte färdig med allt jag behöver göra!
.
Varken jag eller mina närmsta vänner har fått rumskompisar, vilket är skönt såklart, för det betyder att det har funnits gott om rum för 1orna att bo tillsammans osv! Good for you! :D
Måste dock tvätta en massa lakan och madrassöverlag (?) innan jag flyttar ihop sängarna igen.
.
Jag var framme på dorm igår kväll vid 23.00 tiden. Träffade fina Gulsah och Rawaz också! Wieeeeee :D.
Var uppe till 2 på natten och packade upp, fixade lite i garderoben, gjorde i ordning hyllorna osv.
.
Skulle egentligen upp vid 10 i morse och gå och fixa mitt internet på Computer Science grejen, men jag gick upp kl halv 12 istället! Måste verkligen börja ändra på sovvanorna..
Anyway. Jag gick och fixade internet och träffade ettorna på vägen! Fan vad kul att ni är här! Jippieee:D Träffade även på 3 av er som läser min blogg :D !
.
När jag var hemma tog jag en LÅNG och kall dusch, för det är så varmt här att jag nästan dör. Man borde fan BO i Polen på sommaren!
1orna har verkligen tur med vädret denna veckan!! Jag glömmer aldrig vår första skoldag! Vi var på möte i skolan med Dr. Wojcik, och när vi skulle gå Rundturen med grupperna så började det ÖSREGNA! Och det vägrade lugna sig. Jag har verkligen aaaaaaldrig varit så dyngsur som jag var den dagen när jag kom hem..
.
Efter duschen åkte jag in till Galeria Baltycka med Noor. Vi handlade lite på Carrefour, och därefter promenerade vi till Lidl för att handla resten. Handlade skiiiitmycket, och allt blev 210 zl (ca. 530 kr), härligt! Skönt att ha storhandlat, nu slipper jag handla på ett tag.
.
Nu sitter jag här och undrar vad jag ska äta idag.. Mamma skickade ju med en massa frys-mat, men det var mest råvaror som jag inte hittar här (fiskfilé, räkor, korv, pålägg osv). Så jag har typ bara 2 små matlådor med färdig mat, och det hinner jag inte tina upp nu. Vilket betyder att jag måste laga någonting..
AHHHHHHHHHH
Tillbaka till verkligheten.
Jag älskade att laga mat förut, och jag älskar det fortfarande. Fast när man inte lagat mat på 3 månader så vet man inte vart man ska hitta energin till det..
.
Nej nu kör vi
.
EN FRÅGA TILL ER:
Vill ni att jag ska fortsätta blogga om typ viktiga grejer som ni behöver få svar på? Eller vill ni att jag OCKSÅ ska skriva om mina egna bekymmer och min vardag (när jag hinner förstås). Om ni inte orkar läsa om min vardag så håller jag mig till det gamla systemet.
Think about it =)

För sista gången

d om stackars liten:
får jag fråga vart de stackars tvåorna ska ta vägen? de söker bostad och menar inget illa med att ta en plats i ditt revir? de får inte välja att bo hos dig utan de blir placerade där? Tyckte inte du de va bra att bo hos en tvåa när du börja? istället för att bo på gatan eller lägga en massa pengar på hotell.! Detta var så lågt att skriva så som du anser vara din sanning. Man skall hjälpa varandra och inta hata!!!!!!!!!!!

d om stackars liten:
får jag fråga varför du tagit bort din åsikt och din sanning som du predikar om?

Såhär ligger det till. Jag skriver det en sista gång. Det jag skrev i mitt inlägg var bara sanning. Jag ville bara förklara för er hur allt ligger till. Och detta kan alla 2or bekräfta. Skillnaden är att jag skrev upp det på bloggen för att visa er att DET KAN FINNAS 2OR SOM BEHANDLAR ER SOM SKIT. Och jag ville att ni skulle förstå VARFÖR. Jag säger absolut inte att det är rätt, det är ju tvärtom! De nya 1orna vill ju självklart bli välkomnade med öppna armar. Och det blir ni! Tro mig. Jag är skitglad över att det kommer nytt folk! Men när det gäller just rummen så blir de inte alltid välkomnade med öppna armar.
-
När jag var i Gdansk mellan den 5-9 sep så separerade jag min säng, jag flyttade in ett nytt sängbord och torkade den med en massa medel, jag städade heeeeela rummet (dammsög, dammade, diskade osv), jag pressade ihop alla mina grejer så att min roomie får så mycket plats det bara går. Jag skrev dessutom ett helt A4-papper där jag förklarade vad hon kan använda och vad som är hennes osv. Detta hade jag INTE gjort om jag hade velat ha min roomie sovandes på golvet som ett djur.
-
En vän till mig kommenterade dock inlägget och sa att det jag skrivit var elakt, och att ni 1or kan ta det på fel sätt och bli skrämda. Så därför tog jag bort inlägget. För det var inte min mening att det skulle ge negativ effekt.
Så nu vet ni det, och jag ber om ursäkt för jag sa något överhuvudtaget.
Och jag hade faktiskt turen att flytta in hos en 1a, en vän som jag kände sen tidigare. Men mina andra vänner fick flytta in hos 2or. Vissa 2or var supertrevliga, och vissa beordrade sin 1a att "ha alla sina kläder i resväskan och sova på golvet". Jag ville bara förklara för er att vi inte gillar läget, men vi har inget val och därför gör vi det allra bästa utav situationen. Jag kommer vara supertrevlig mot min roomie, för jag vet att det kommer vara pirrigt den första tiden. Jag kommer hjälpa henne så gott jag bara kan. Och vem vet? Vi kanske blir vänner för livet.
-
Are we on the same page now?

stackars liten

En annan "2a" om VIKTIGT , LÄÄÄÄÄS:
Shiet, ta det lungt! Du behöver inte skrämma upp de så mkt, de vill säkert inte bo med dig heller riktigt! SÅ CHILLA LITE!!!!
SVAR: Jag ÄLSKAR ärlighet, och det är därför jag skriver sanningen så att de förstår hur allt ligger till. Önskar att någon berättade detta för MINA vänner när de flyttade in förra året, så hade de sluppit ta allt så personligt. Och det är fan klart att de inte vill bo med mig. TACK O LOV FÖR DET! Vill väldigt gärna bo ensam i mitt rum.
En annan "2a" haha. Uppenbarligen så känner du mig annars hade du aldrig läst min okända blogg. Jävla tönt. Läs aldrig min blogg igen. Eller lämna åtminstone trevliga spår efter dig.

KÖP AV MIG

.. detta!
Netter´s Anatomy Flashcards
http://www.bokus.com/bok/9781437716757/netters-anatomy-flash-cards/
Jag köpte dem 2 veckor innan Anatomy Finals, och jag trodde att jag skulle hinna använda dem, men jag har inte använt dem ÖVERHUVUDTAGET! Har öppnat omslaget och tittat lite på korten men jag har inte alls använt dem.
Det är inte lönt att börja använda dem innan slutproven, utan om man ska använda dem så är de RIKTIGT BRA att ha under året!
Flash Cards är alltså direkta bilder från Netter´s Atlas, och nästan hela boken är med på korten! Framsidan består av bilden ur Atlasen, och på baksidan står alla svar och även lite extra fakta om bilden! Det är som ett pop-quiz på Atlasens viktigaste punkter. =))
Jag säljer min box med alla tillbehör för 180 kr (eller 80 zl, det beror på vad ni har för kontanter!)
Jag köpte den i Polen för 119 zl (ca. 279 kr), så ni får minsann en bra deal med mig.
Det är ingen brådska ännu, för boxen ligger på mitt rum i Polen och jag är inte där förrän söndag kväll.
Men det är först till kvarn som gäller!

Vill typ DÖ nu

Hej alla!
Jag har i princip nått min gräns nu. Jag vill tillbaka till Gdansk. Jag saknar rutiner, jag saknar alla vänner, jag saknar mitt rum, jag saknar värmen (det är lite varmare där haha), och jag saknar faktiskt plugget!
Jag har gjort samma sak nu varje dag i typ .. 2 veckor. Vaknar kl 12 eller kl 13, går upp, glor på TV, kanske drar in till stan en runda, går hem till någon vän, kommer hem och umgås med mamma tills hon går och sover, sitter uppe till 3 på natten och kollar på någon film på datorn eller bläddrar bland TV-kanalerna.
Alltså jag är så trött på det. Och jag vet att jag kommer få ångra detta om 1 månad då vi börjar med det tuffa plugget igen. Jag VET att jag kommer sakna Malmö om 1 månad. Men just nu mår jag skit dåligt. Har nog aldrig i heeeela mitt liv varit såhär uttråkad. Och jag börjar undra hur i helvete jag klarade av att vara hemma ETT HELT ÅR efter studenten. Trots att jag ändå skaffade körkort under det året så gjorde jag inte mycket mer än så. Förstår inte hur jag klarade av det.
Jag saknar i alla fall rutinerna. Jag saknar att gå upp på morgonen och ha en mening med livet.
Och det värsta är att många börjar rulla in till Gdansk nu. Gulsah och Rawaz åkte dit igår, vissa åker dit i veckan, och resten åker på fredag eller söndag. Jag vill vara där med alla nu.. jag vet att vi kommer ha en HEL vecka att umgås när jag åker dit.. men jag vill ändå dit nu.. hahah.
Hoppas att allt är bra med er =) hur går flytten och sådär?
Burger King kommer ÄNTLIGEN till Galeria Baltycka, vår favorit galeria! Jag är så lycklig
En helt vanlig outfit
Festttttt
Förstår inte varför alla mina bilder blir såhär? kan inte ladda upp dem på rätt håll? :S
Prins Bernhard båten=)
Rebecca & Nicole på Gozzip en kväll =)
'
Nicoles födelsedag =))
Nicole försöker gömma sig i min bil men det går inte så bra haha
På Rebeccas födelsedag =))

Lite sena svar! Har ej haft internet sen i måndags!

Anonym om Det spelar nog ingen roll!:
Hej,

Hur lång tid innan skolstarten börjar bör man åka ner till polen? Låt säga orienteringsveckan är den 26:e september... hur lång tid innan bör man åka ner ifall man behöver installera sig och sånt?

SVAR: Hm.. alltså förra året åkte jag till Polen på onsdagen innan orientationweek. Alltså den 22a september. Vissa kom dit den 20e och vissa kom dit dagen innan orientationweek satte igång. Jag åkte dock dit den 22a eftersom att jag åkte med familjen, och de ville ha några dagar till att utforska staden och sådär:). Men jag rekommenderar att ni är där under HELGEN innan orientationweek eftersom att alla nya människor kommer vara där, och man lär känna folk och går ut tillsammans osv. Det blir bättre om ni är där under helgen för då kommer ni hinna slappna av, göra i ordning ert rum osv.

sali om Det spelar nog ingen roll!:
Hej, älskar din blogg! Du är precis som en guide haha. Jo jag undrar är det obligatoriskt att ta spruta mot hepatit a och b? Har du tagit dom? Kram

SVAR: Haha tack! Wiee blir så glad =))! Ja det är obligatoriskt! Eller egentligen så tror jag att Heptatit B är obilgatorisk, inte A. Men om ni inte gör det i Sverige så kommer ni få göra det i Polen=) Under de första dagarna så kommer ni få veta vilka dagar och tider som läkaren kan ta emot er.

RSS 2.0