Kill me now

Sitter på världens trååååååkigaste seminarie på biofysiken. Vill typ dö. 14 minuter har gått och 90 minuter återstår, utan paus dessutom.
Ingen lyssnar ens, och de som lyssnar förstår inget. Whats the point??
.
Plugget går förresten okej. Tvekar på min planering varje dag, men det är bara till att lugna sig och fortsätta plugga. Vissa sitter en vecka med physio och en vecka med biochem, men jag pluggar physio direkt när jag vaknat, och biochem resten av dagen. Så jag pluggar parallellt varje dag. Det känns bäst för mig med tanke på att jag inte känner mig så stark i något utav ämnena. Vågar heller inte lägga undan ett ämne för att "garanterat" klara den ena, för jag har lärt mig från andra vänner att det kan gå åt helvete. Även om jag nu failar båda tentorna så vill jag åtminstone känna att jag pluggat hårt till båda.
Planen framöver är att plugga physio och biochem parallellt fram till 30 maj. Den 31 maj och HALVA 1 juni ska jag sitta med bara physio. Från den 1-4 juni ska jag plugga Medical Biology eftersom att final exam är den 5e.
Sen blir det physio plugg fram till final exam den 11e, och därefter biochem plugg fram till 21a. Sen blir det 6 dagar biofysik plugg fram till final exam den 27e.
Jag hoppas och ber att jag klarar både physio och biochem. Jag har pluggat till båda ämnena under hela året, så jag vet att jag har förutsättningarna att klara båda. Det är bara planeringen som skrämmer mig. Vet inte om min planering kommer sluta med bra resultat... Men det kan nog ingen egentligen veta. Det är bara till att köra på!!
.


Veckan som gått =)

Har varit sämst på att ta bilder de senaste dagarna!!
Hela veckan gick ut på att plugga inför Biokemi provet vi hade i fredags. Det var vår sista (och största) deltenta, så jag ville verkligen plugga ordentligt så att jag inte behövde "oroa" mig för den delen inför finals. Det gick dock inte alls bra haha.
För mycket info + 4 intensiva dagar = funkar ej. Man måste låta informationen sjunka in, det går inte att bara pressa in allt. Så ja, det kommer bli en hel del repetition ändå! Men det gör inget. Sålänge man planerar in allt bra, så hinner man!
.
PS: Fick 76% på mitt physiologi prov i måndags! Mitt bästa resultat hittills! Kunde inte vara mer nöjd!! (trots att det bara var en deltenta..haha)
.
Efter provet i fredags så promenerade jag, Gulsah, Noor och Mais till Carrefour uppe i Fosha. Vi köpte korv med bröd inför vår lilla grillning!
En snubbe på skolan hade arrangerat grilling utanför vårt dorm, så vi antog att det skulle finnas en massa grillar. Men när vi kom hem och tittade ut genom fönstret så såg vi 10 personer (som vi inte kände) som stod och grillade på EN grill. Så vi sket i grillningen och stekte korvarna hemma istället hahaha. Men det var ändå fett kul! Vi la en filt på golvet och hade en liten picknick i mitt rum :D. Sour kom också efter en stund!!
.
På kvällen var vi på White Coat Party här utanför på klub Medyk. Det är ett evenemang som håller hus här varje år. Alla på skolan (både English och Polish division) festar loss med sina vita läkarrockar;).
.
Igår kväll var vi på Graduation Party och firade 6orna som går ut om en månad! Älskar Graduation Party! Jag var där förra året och hade jättekul, men jag hade mycket roligare igår! Underbart sällskap, underbaaaaaaaaaaaaaaar musik (just my taste), och underbar klubb. Och det var bara English Division folk där, så det gjorde allt mycket roligare. Man kände liksom igen de flesta människorna. Gillar inte att gå på klubb när bara polacker är ute. Gillar hellre att gå ut i stora sällskap där man känner många människor.
DJ Quality var förresten DJ! Ni känner säkert igen hans namn. Fett bra musik!
.
And now its sunday, and the anxiety is starting to kick in. Jag fasar inför perioden vi har framför oss. Men jag ska sätta mig ner nu och göra en planering inför den kommande månaden.
.
Jag bloggar när jag hinner! Fortsätt ställa frågor, jag svarar så fort jag kan =)
.
.
Kanelbulle bak med tjejerna, och därefter skräckfilm!! Mys =)))
.
.
.
.
.
På Oliwa i måndags!
.
.
Innan Graduation Party igår!

Svar på fler frågor!

Anonym om Instagram:
Ajnaz jag har sökt till Gdansk uni och det är prvet snart. Jag är så nervös. Alla säger att provet är skit svårt. Om jag går igenom basic grunderna i kemi a kemi b och biologi b kommer jag klara provet? För det känns som hur jag än gör kommer jag ej lyckas. Jag är så dum som börjar plugga såhär sent. Är det många som inte kommer in? Var det de när du sökte? För jag har även hört att provet är en formalitet. tack för din fina blogg, snälla ta aldrig bort den du har vart min enda ''stöd'' genom detta. puss
SVAR: Hej!!! Vet att jag svarar dig jättesent! Men jag tycker att du ska gå tillbaka i min blogg och titta på mina tidigare svar, för jag har fått denna frågan flera gånger!! Du kommer klara dig om du kan grunderna i de kurserna, för provet är baserat på gymnasiekunskaper. Du är inte alls dum som börjar sent! Jag lånade som sagt alla böcker redan i februari, men jag började inte plugga förrän i maj någon gång.. Glöm inte titta på biologi B (kroppen, lite anatomi etc.), för om man får muntligt prov (efter den skriftliga delen) så kommer professorn endast fråga biologiska frågor. Det är inte många som INTE klarar sig. Av 100 så kanske 20-30 inte kommer in. Men man får möjligheten att på plats söka in till Wroclaw University om man vill det. Det är en lika bra skola, men de kräver inget intagningsprov, därför kan man ansöka till den skolan på plats. Smidigt och enkelt. Dem som jag känner som INTE kom in, har sökt in där.
Men kolla på mina föregående svar! Du kanske hittar svar på fler av dina frågor!!
Uppskattar verkligen att du gillar min blogg! Puss på dig=)

Anonym om Instagram:
vad hade du för betygssnitt i gymnasiet förresten?
SVAR: Gick ut med 17,2 !


Leila Azad  ([email protected]) om Wont give it up:
Du får krya på dej :) 

Jag har just hittat din blogg och den är hur bra som helst eftersom jag själv ska söka till Gdansk University ( medical).

Framför allt är det effektivt att du svarar på frågor hur bra som helst att veta allt från en students ''point of view'' så att säga. Dessutom får man inspiration ifrån din blogg.

Jag har några frågor, vore väldigt snällt om du kunde svara på dessa:

1. När skickade du in dina ansökningshandlinar till Gdansk? Är det sant att ju tidigare man skickar in dem ju större chans har man att komma in?

2. På antagningsprovet har jag hört att de endast kollar på betygen i Eng, Bio A och B, Kemi A och B. Stämmer detta? 

3. Tyckte du antagningsprovet var svårt? Har hört att den ska vara jättesvår. Är det jättesvårt att klara sig till intervjun isåfall?

4. De känns som att någon som du skulle haft alla mvg, varför sökte du till Polen isåfall?

5. Hur många procent kommer in?

Tack i förhand, kramar xoxo

SVAR: Tusen tack för dina fina ord! Det motiverar mig att fortsätta blogga!
1. Nej! Det tror jag i alla fall inte. De har en "deadline" på när de vill ha in alla papper, sen spelar det ingen roll om du skickar dem tidigare eller senare. Alla skriver fortfarande intagningsprovet!
2. Ja! De kollar dina betyg i Engelska, Kemi och Biologi A&B. Minns dock inte exakt vilken Engelska kurs som de kräver. Jag läste både B & C så jag minns inte riktigt vilket de krävde.. Men jag tror att det ska räcka med B!
3. Provet är inte JÄTTESVÅRT, men det var lite svårare än jag trodde. Dels för att jag inte var förberedd, och dels för att det var på engelska. Jag fick inte tillräckligt med poäng för att bli godkänd, men jag var väldigt nära, och därför fick jag göra ett muntligt prov med Professsor Wojcik som är anatomilärare på universitetet. Han är också "ledare" för alla 1or som börjar på skolan. Hans frågor är bara baserade på Biologi B, så förbered dig på kroppens anatomi och funktion, men INGET AVANCERAT! Bara grundläggande. Jag fick frågor om vart levern sitter på kroppen, hur många revben vi har, vad hormonssystemet har för funktion i kroppen. Fick även en fråga om varför jag vill bli läkare. Så förbered dig på att kunna svara på sådana typer av frågor.
4. Nja.. i högstadiet var jag en riktig pluggis, gick ut med 310 poäng, och på vår skola fick man inte bra betyg "bara sådär". Men det blev lite svårare för mig i gymnasiet. Första året gick bra, fick MVG i alla kurser. Det var där min motivation kom till att söka till läkare i Sverige. Trodde först inte att jag skulle ha en chans, men jag märkte verkligen att OM jag sätter mig ner och pluggar, så klarar jag det! Jag har en chans att få 20,0. Men sen ändrades allt när vi började plugga Kemi B och Fysik B. KÄMPADE mig igenom de kurserna, men lyckades aldrig få MVG. Inte i Matte E heller, vilket var en besvikelse eftersom att jag alltid älskat matte. Så nej, jag hade inte ens i närheten av 20,0. Men jag har märkt att det inte spelar någon roll här. Trots att jag aldrig fick 20,0 så pluggade jag hårt, och det är den viktigaste egenskapen som krävs här; att plugga hårt.
Efter studenten tog jag ett sabbatsår, för jag kände mig inte alls redo inför att flytta. Jag var inte skoltrött, men jag kände mig inte ALLS redo att lämna min familj och Malmö. Bestämde mig för att jobba lite och ta mitt körkort, vilket jag gjorde. Så jag sökte in till Gdansk året efter! Och jag är jätteglad över mitt beslut! Jag bor jättenära min familj i Malmö, jag har träffat underbara människor här, och det allra viktigaste; jag pluggar till mitt drömyrke.
5. Det där med procent vet jag inte.. Jag antar att ca. 60-70% utav alla som skriver intagningsprovet klarar sig.. ?




strax!

Ska bara äta "frukost", sen skriver jag ett ordentligt inlägg! haha

Oliwa

Förlåt för dålig uppdatering!!!
Klarade psychology tentan!! Wii :)) 1 down and 4 more final exams to go.. Haha.
I morse hade vi physioprov, sista deltentan!! Nu har vi bara ett till prov innan final plugget sätter igång. På fredag har vi sista biokemi tentan, vilket är vår största deltenta hittills. 4 dagar är för lite, men vi gör vårt bästa!!
Är på Oliwa bibliotek med Mado och Sour, fast en massa andra från skolan är också här:))
Puss sålänge!


1 down and 4 to go

HEeeeeeeEeEEEEeeeeEj!
How you doin??
.
Hade Medical Psychology final exam idag. Jag hoppas verkligen att jag pass:ade, men vågar inte hoppas på något. Svaren får vi på fredag :).
Det är därför jag inte har svarat på era frågor, har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna. Jag började med psychology plugget i god tid, men jag tog det ganska lugnt och pluggade inte alls så effektivt som jag borde ha gjort. Så det blev 3-4 intensiva dagar istället.
Är helt utmattad nu, bara efter detta lilla prov haha. Tänk då hur jag kommer att må den 27e juni då vi har skrivit FYRA final exams på en 22-dagars-period.. usch vill inte ens tänka tanken.
.
Och jag vet inte när jag kommer få tid till att svara på era frågor, men det blir kanske imorgon kväll! Men ni vet hur jag är, ibland betyder "imorgon" egentligen "om 4 dagar". Haha. Ska göra mitt bästa!
.
Måste dock ta tillfället i akt och TACKA ER för era gulliga kommentarer. Blir alltid lika glad=D. Det där med sångvideos får ni vänta med. Jag ska försöka spela in något när jag får tillfälle till det =). Problemet med att bo på dorms är att jag inte kan sjunga med hela mitt hjärta, därför blir det sådana "tysta" låtar som den jag la upp. Rösten blir bara pipig och låter ansträngd. Det är liksom ingen ordentlig sång. Ska försöka göra en bättre video nästa gång!
PUSS

En till låt

Inte mitt bästa verk, men fick 2 förfrågningar för flera månader sedan, så här har ni! :)) puss på er!



Wont give it up

Förkylningen vill inte försvinna. Äter mina antihistamin tabletter i hopp om att det bara är pollenallergin som talar.

Ska alldeles strax äta min sena frukost, sen ska jag sätta igång med Psykologi plugget. Vi har final exam i det på onsdag, så jag har exakt en vecka på mig :) så det känns bra, den tiden ska räcka. Ska försöka få in lite biochem plugg här och där, för en vecka till BARA psykologi kanske är lite för mycket. Ville dock hellre börja tidigare än senare, så det känns skönt.

Igår kväll var ett gäng tjejer hemma hos Mais, det blev en riktig girlsnight! Och det bästa var absolut Mais hemmagjorda cheesecake. YUMMY! Vi satte även igång chat roulette och drev med folk över hela världen haha fett kul! Vi hittade ett gäng heta italienare, så där slutade vi slumpa fram chatpartners haha. Wiee:) I have to visit Italy!

Svarar på era frågor senare ikväll!


Instagram

Har blivit instagram beroende. Fixar typ alla bilder där nuförtiden, eller åtminstone bilder på mig själv. Allt bra med er?


RSS 2.0